03 feb. 2024 | 22:30

Care pâine este mai sănătoasă, de fapt: albă sau neagră? Medicul Vlad Ciurea, avertisment pentru români

Sănătate
Care pâine este mai sănătoasă, de fapt: albă sau neagră? Medicul Vlad Ciurea, avertisment pentru români
Vlad Ciurea a explicat care ar fi cea mai sănătoasă pâine pentru români. Ce este cel mai bine să consumi - pâine albă sau pâine neagră.

Medicul Vlad Ciurea a explicat care ar fi cea mai sănătoasă pâine pentru români. Află în rândurile de mai jos ce este cel mai bine să consumi – pâine albă sau pâine neagră. Ce caracteristici prezintă fiecare și care sunt riscurile pentru sănătate.

Ce pâine este cea mai bună, de fapt?

Zeci de sortimente de pâine sunt disponibile spre vânzare pe rafturile marilor supermarketuri. Unele sunt mai bogate în nutrienți decât altele. Anumite tipuri au, în mod natural, o cantitate bogată de fibre, vitamine și minerale, în timp ce altele au adaosuri de ingrediente.

Desigur, la fel ca mulți alți cumpărători, probabil te întreb și tu ce fel de pâine este cel mai bine să pui pe masă, pentru a te bucura și de o stare de sănătate bună. Nu poți schimba totul doar prin tipul de pâine pe care îl consumi, însă produsul poate juca un rol important în unele privințe.

Te-ar putea interesa și: Apa pe care trebuie să o bei în fiecare zi. Medicul Vlad Ciurea a dat un sfat vital pentru români

Ce caracteristici are pâinea albă

Pâinea albă mai este cunoscută și după denumirea „aliment gol”. Asta pentru că, în compoziția ei, prezintă mult amidon, pe care organismul îl transformă în zahăr și în grăsimi. Acest aliment, dacă nu este consumat echilibrat, conduce la declanșarea multor afecțiuni de sănătate.

Probabilitatea de a te confrunta cu diabet zaharat, afecțiuni cardiovasculare, constipație și alte probleme la nivelul organismului uman, după consumul exagerat de pâine albă, este foarte ridicat.

Ce explicații dă medicul Vlad Ciurea

„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat medicul Vlad Ciurea.

Te-ar putea interesa și: De unde provine pâinea pe care o cumpărăm, de fapt, în timp ce România își exporta ‘pe nimic’ grâul

Ce caracteristici are pâinea neagră

Majoritatea tipurilor de pâine neagră sunt preparate cu făină de secară, mai întunecată și mai densă de felul său. În comparație cu pâinea albă, cea neagră este adesea considerată mai hrănitoare. Unele cercetări arată că cea din urmă pâine poate avea un impact mai mic asupra zahărului din sânge.

Pâinea preparată pe bază de făină neagră are conținut mai ridicat de fibre, de obicei, decât cea preparată cu ajutorul făinii albe. În plus, specialiștii spun că încetinește și procesul de digestie a carbohidraților. Ajută, așa cum am amintit, la reducerea cantității de zahăr din sânge.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro