Care este temperatura apei mării în principalele stațiuni din Constanța: Mamaia, Eforie, Costinești și Vama Veche

Care este temperatura apei mării în principalele stațiuni din Constanța: Mamaia, Eforie, Costinești și Vama Veche
Care este temperatura apei mării în principalele stațiuni din Constanța Mamaia, Eforie, Costinești și Vama Veche1.

Vara a început, iar mulți dintre noi abia așteaptă concediile. Unii au bilete pentru concediu cumpărate încă dinaintea pandemiei de coronavirus, iar alții se orientează la fața locului. Cei care se află la mare sunt curioși să afle dacă temperatura apei este bună pentru bălăceală. Iată mai jos principalele informații.

Care este temperatura apei mării în principalele stațiuni din Constanța: Mamaia, Eforie, Costinești și Vama Veche

Perioada care urmează se anunță a fi perfectă pentru debutul sezonului estival și pentru concedii. Temperaturile vor fi numai bune de relaxare, pentru cei care și-au propus ca săptămâna aceasta să o petreacă pe malul mării.

În cele mai importante stațiuni de la Marea Neagră, se va resimți o briză caldă, iar pe alocuri vor apărea și averse de ploaie însoțite de descărcări electrice.

Vreme ideală pentru concediu

Turiștii care se află deja pe litoral vor să știe ce temperatură are apa mării, înainte de a intra împreună cu copiii, dar și cei aflați încă acasă, dar își fac bagajele deja pentru litoralul românesc trebuie să știe ce temperatură va avea apa mării între 22 și 28 iunie 2020.

Chiar dacă sezonul estival abia începe, vremea va fi ideală pentru concediu, pe litoral. Hidrologii au actualizat prognoza pentru Marea Neagră pentru următoarele zile. Temperatura apei mării în săptămâna 22– 28 iunie 2020, în funcție de stațiune, se va menține în jurul valorii de 18 de grade Celsius, plus sau minus.

Imagine Marea Neagră.
Care este temperatura apei mării în principalele stațiuni din Constanța Mamaia, Eforie, Costinești și Vama Veche.

Temperatura apei Mării Negre conform ANM

Cei care visează la o bălăceală pe cinste, vor să știe care va fi temperatura apei mării și cum va fi vremea pe litoral în săptămâna care abia începe.

Turiștii trebuie să fie pregătiți și de aversele de ploaie neanunțate, care vor putea fi admirate de la adăpost, dar și de temperaturi de vară și de razele soarelui. Marea Neagra este primitoare și își așteaptă turiștii, indiferent de vreme.

Stațiuni de pe litoralul Românesc

  • Mamaia este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe litoralul românesc. Viața de noapte a stațiunii are opțiuni pentru toată lumea.
  • Eforie este o stațiune de pe litoralul românesc apreciată de mulți pentru liniștea și poziția sa, fiind lângă Lacul Techirghiol. Eforie este împărțită în două: Eforie Nord și Eforie Sud. Acestea atrag de obicei  familii cu copii, întrucât sunt puțin mai izolați și mai liniștiți decât în Mamaia.
  • Costinești este minunată pentru o vacanță cu buget redus. Stațiunea atrage, de obicei, studenții, prin numărul mare de atracții cu prețuri mici. Noaptea este o continuă zarvă, datorită parcului de distracții central.
  • Vama Veche este o altă stațiune populară printre tineri. Se află foarte aproape de granița cu Bulgaria și este plin aproape în fiecare vară.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI