Când începe oficial sezonul estival pentru turiști. Hotelurile din Mamaia sunt deja pregătite

Patronii hotelurilor de pe litoralul din Mamaia au luat inițiativa și au decis să anunțe când se va da startul sezonului estival. Asociația Patronală Mamaia-Constanța a comunicat că numeroase hoteluri s-au deschis și așteaptă vizitele turiștilor, iar altele sunt pe cale să dea drumul la porți. Grosul numărului de turiști va fi așteptați însă abia peste câteva zile.

Mii de oameni într-o singură săptămână

Antreprenorii aproximeză că în numai șapte zile, adică prima săptămână de la începerea sezonului, care va avea loc pe 1 iunie, mai bine de 10.000 de persoane se vor caza în cele peste 100 de hoteluri deschise sau în curs de deschidere și alte spații de închiriere. Dimensiunea acestor numere denotă, între altele, și descătușarea pe care românii se grăbesc să o valorifice, după perioada măsurilor de izolare care i-a ținut în case în ciuda vremii frumoase care încălzește țara de mai multe săptămâni.

Desigur că ziua de 1 iunie nu a fost aleasă întâmplător, câtă vreme Guvernul Orban a anunțat, în preajma instituirii Stării de Alertă, că deși ea nu a adus de la 15 mai deschiderea restaurantelor și a teraselor, acest lucru se va înfăptui treptat. Pentru prima oară se vor deschide terasele, la 1 iunie, simultan cu începerea sezonului estival, iar de la mijlocul lui Cireșar, se va da verde și la restaurante, însă cu anumite limitări.

O gură de oxigen pentru antreprenorii din domeniul HoReCa

Referitor la relaxarea treptată și la sprijinul economic guvernamental către patronii HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cantine), Corina Macri, reprezentantul asociației patronale Horetim, a transmis că „aceste măsuri sunt mai mult decât binevenite, sunt o gură de oxigen pentru toți operatorii din ospitalitate, sunt semnale optimiste că ne putem reveni în nouă luni – un an și avem șanse de a reașeza segmentul horeca pe harta economiei, acolo unde îi este locul. (…)

Sezonul estival începe pe 1 iunie
Sezonul estival începe pe 1 iunie

Pandemia nu se oprește aici și vom trăi mult timp de acum încolo cu această realitate temătoare, pentru care cele mai decente și mai sigure măsuri de protecție sunt invariabil spălatul pe mâini și distanțarea fizică (atenție, nu socială) de 1,5-2 metri“, a continuat Corina Macri, în asentimentul căreia, fără îndoială, sunt majoritatea celor care se ocupă cu afaceri în domeniul ospitalității, care a fost în cea mai mare proporție blocat în urma implementării Ordonanțelor militare care au însoțit Starea de urgență.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI