Care este pluralul cuvântului hotel. Milioane de români folosesc forma greșită
Cu toții am învățat la gramatica limbii române despre substantive și modul în care acestea sunt folosite în cadrul frazelor. Dar știi care este pluralul cuvântului hotel? Din păcate, așa cum ne arată realitatea, milioane de români folosesc forma greșită. Citește mai departe și află forma corectă a acestui substantiv.
Este gramatica limbii române grea?
Fiecare limbă are complexitatea sa, inclusiv la partea de gramatică. Dacă ar fi să ne luăm după aceste criterii, după gramatica limbii maghiare, limba finlandeză are cea mai dificilă gramatică. Aceasta sună și seamănă puțin cu engleza din cauza pronunției și a literelor. Dar gramatica o face mult mai complicată decât limba engleză.
Vezi și: Gramatica limbii române. Cum folosim corect articolul genitival: a, al, ai, ale, alor
Așa cum am mai spus și în alte cazuri, limba română este considerată cea mai dificilă dintre limbile, asta și din cauza provocării pe care o reprezintă stăpânirea gramaticii sale. Ca și în cazul altor limbi străine, inclusiv limba română, de-a lungul timpului, a evoluat pentru a deveni o limbă distinctă, păstrând în același timp urme puternice ale moștenirii lor comune, o cantitate semnificativă de vocabular și forme gramaticale.
Care este pluralul cuvântului hotel
Printre substantivele uzuale, mai ales în această perioadă din an, este și substantivul hotel. Dar, așa cum spuneam, realitatea ne dovedește că de cele mai multe ori este folosit greșit, mai ales când vine vorba de pluralul acestuia.
În primul rând tebuie menționat că substantivul hotel are trei forme, atât la singular, cât și la plurar, și anume substantiv de caz, moninativ-acuzativ și dativ-genitiv.
Vezi și: Cum se scrie corect gramatical: demult sau de mult?
Toate cele trei forme pot fi nearticulate, articulate, la singular și la plural. Așadar, atunci când folosim acest substantiv trebuie să ținem cont de forma sa și modul în care este inclus într-o frază. Mai jos regăsiți formele corecte ale substantivului hotel.
Un exemplu de frază ar fi ”Le-am dat hotelurilor culoare!”, în acest caz substantivul viind la dativ. Un alt exempu ar fi ”Acest hotel nu este unul bun!”, în cazul acsta fiind folosit ca și nominativ-acuzativ.
Alte forme gramaticale folosite la substativul hotel
Așa cum spuneam, gramatica limbii române are mai multe particularități, mai ales când vorbim de substantive. În cazul aestui substantiv, el mai poate fi folosit și ca nume predicativ (Exe: ”Modelul este conform hotelurilor prezentate!”), ca și complement circumstanțial de cauză (exe: ”Din cauza hotelurilor suntem acum aici!”), ca articol propozițional, iar un exemplu de frază ar fi ”Pasiunea mea, hotelul, este slabiciunea mea!”, sau ca nume predicativ, iar exemplul ar fi ”Modelele noastre sunt conform hotelurilor prezentate”. Așadar, mare atenție atunci când folosiți un substantiv, fie chiar și substantivul hotel înmtr-o anume propoziție.