Care este numele real al Prințului William. Cum îl cheamă, de fapt, pe soțul lui Kate. Cum sunt trecuți copiii lor în catalogul școlii

de: Ștefan R. Apostol
21 09. 2024

Pentru cei familiarizați cu Familia Regală a Marii Britanii, știu că vorbim de dinastia Windsor, iar numele de familie a apărut pentru prima dată în registrul de căsătorii de la Westminster Abbey pentru căsătoria prințesei Anne cu căpitanul Mark Phillips. Cu toate astea, multă lume se întrerabă astăzi care este numele real al Prințului William? În cele din urmă s-a aflat cum îl cheamă, de fapt, pe soțul lui Kate, la fel, și cum sunt trecuți copiii lor în catalogul școlii.

Dinastia Windsor, și numele de familie Mountbatten-Windsor

Istoria consemnează că Dinastia Windsor urca pe tronul Marii Britanii în 1901, înlocuind Casa de Hanovra, deși anterior a fost numită Casa de Saxa-Coburg și Gotha.

Dar, de-a lungul timpului, au fost mulți cei care s-au întrebat dacă membrii Familiei Regale au un nume de familie și, dacă da, care este acesta.

Regele George al V-lea

Membrii Familiei Regale pot fi cunoscuți atât după numele casei regale, cât și după un nume de familie, care nu sunt întotdeauna identice, și adesea nu folosesc deloc un nume de familie.

Regele George al V-lea a adoptat „Windsor”

Înainte de 1917, membrii Familiei Regale britanice nu aveau nume de familie, ci doar numele casei sau dinastiei din care făceau parte. În 1917, a avut loc o schimbare radicală, când George al V-lea a adoptat Windsor, nu numai ca nume al „Casei” sau dinastiei, ci și ca nume de familie.

Numele de familie a fost schimbat ca urmare a sentimentelor antigermane din timpul Primului Război Mondial, iar numele Windsor a fost adoptat după castelul cu același nume.

Dar, în mod oficial numele de familie a apărut pentru prima dată în registrul de căsătorii de la Westminster Abbey pentru căsătoria prințesei Anne cu căpitanul Mark Phillips, pe 14 noiembrie 1973.

Prințesa Anne și căpitanul Mark Phillips

Care este numele real al Prințului William?

Deși a fost adoptat acest nume, Mountbatten-Windsor, alți curioși au încercat să afle și care este numele real al Prințului William, iar surpriza avea să fie mare la momentul adevărului.

La prima vedere poate părea un răspuns simplu, având în vedere că Familia Regală face parte din casa Mountbatten-Windsor, deci, tehnic, acesta este numele lor de familie. Dar nu este chiar atât de simplu.

Precedentul a fost stabilit cu zeci de ani în urmă, când prințul William și prințul Harry au început să meargă la școală. Conform documentelor oficiale ale școlii unde cei doi au învățat, de dragul școlii, cei doi aveau să aibă un alt nume de familie. Astfel că, lui William și Harry li s-a pus numele de familie Wales.

Cum îl cheamă, de fapt, pe soțul lui Kate

Se pare că numele de familie al unui copil regal provine din titlul tatălui său. Charles a fost Prințul de Wales, așa că Harry și William au preluat acest nume.

William este Duce de Cambridge, așa că, din toate punctele de vedere, micul prinț va fi identificat ca George Cambridge.

Poate părea complicat, dar este mult mai ușor decât să încerci să-l convingi pe prințul George să-și scrie numele pe o bucată de hârtie, deoarece familiei regale îi este interzis să dea autografe.