02 mart. 2020 | 11:11

Care este limita normală de poluare în București. Din ce cauză a fost depășit pragul de alertă

Știri generale
Care este limita normală de poluare în București. Din ce cauză a fost depășit pragul de alertă
Care este limita normală de poluare în București

Poluarea a atins limite record duminică seară și luni dimineață în București. Depășirile au fost de peste 900% comparativ cu limita admisă. Care este cauza trecerii pragului de alertă și ce spune ministrul Mediului despre acest episod de poluare?

Care este limita normală de poluare în București?

Bucureștiul își face loc în fiecare an în topul celor mai poluate orașe din Europa, anul precedent ocupând chiar poziția a treia la nivelul Europei de Est, acolo unde era depășit doar de orașe industriale din Rusia(Celeabinsk) și Ucraina (Dnipro). Mii de mașini circula zilnic, multe dintre ele lăsând dâre de noxe în urma lor, fabricile din zonele industriale sunt și ele un factor pentru care orașul este poluat, iar lipsa spațiilor verzi agravează situația. Duminică seară și luni dimineață, însă, poluarea a atins limita record, cu depășiri de PM 2.5 duminică și PM 10 luni.

Care este limita normală de poluare în București. Din ce cauză a fost depășit pragul de alertă

Trafic în București

În cursul nopții de duminică spre luni s-au înregistrat depășiri chiar și cu 900 – 1.000% peste limitele maxime admise la poluarea cu PM 2.5 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 2,5 microni – de la arderi, de exemplu) și aproximativ 800% la poluarea cu PM 10(particule în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni – de la polen sau praf).

Luni dimineață, la ora 8.00, senzorii de la Lacul Morii înregistrau depășiri de 754% peste limita maxim admisă pentru PM 2.5, ceea ce înseamnă 189 de micrograme pe metrul cub comparativ cu limita de 25 µg/m³ admisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Ministrul Mediului, despre poluarea din Capitală

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că unul dintre motivele pentru care a apărut acest episod de poluare ar fi arderile necontrolare din București și Ilfov.

„Conform IGSU, a fost un incendiu la Gara de Nord. În plus s-au înregistrat arderi de anvelope. Apoi, avem suspiciuni de activităţi industriale care au loc mai ales noaptea in jurul Capitalei”, a declarat oficialul, după ce la sediul instituției a fost convocată o întâlnire de urgență.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚUL POȘTEI Române
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro