Care este hipermarketul din România care a decis să permită accesul tuturor clienților şi să nu țină cont de certificatul verde

Care este hipermarketul din România care a decis să permită accesul tuturor clienților şi să nu țină cont de certificatul verde
Care este hipermarketul din România care a decis să permită accesul tuturor clienților şi să nu țină cont de certificatul verde

Un hipermarket din România permite accesul tuturor clienților, chiar dacă au sau nu certificatul verde. Potrivit retailerului belgian, accesul în magazinele sale aflate în incinta unor centre comerciale se face pentru toți consumatorii, posesori sau nu ai certificatului verde.

Hipermarketul în care poți intra fără certificat verde

Este vorba despre magazinele Cora, care au organizat culoare și fluxuri separate pentru accesul persoanelor care nu au certificatul verde. Soluția retaileului de organizare a modurilor de intrare în magazine respectă toate prevederile legale, garantează accesul clienților în cele mai sigure condiții sanitare și apără dreptul la hrană al populației.

„Având în vedere statutul de magazin esenţial al hipermarketurilor Cora, ceea ce înseamnă, conform legislaţiei în vigoare, că toţi consumatorii au accesul liber, Cora a organizat culoare şi fluxuri separate de acces pentru persoanele care nu pot prezenta un certificat verde la intrarea în galeriile comerciale.

Mai mult, atragem atenţia că actuala formă a Hotărârii de Guvern adoptată pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi vizavi de vreo interdicţie expresă sau explicaţie privind felul în care se face accesul din galerii în hipermarket. Prin urmare, persoanele care nu pot prezenta un certificat verde vor avea acces în spaţiul hipermarketurilor Cora prin coridoare autonome şi securizate, care nu permit deplasarea către alte spaţii comerciale din incinta galeriilor, astfel cum a rămas prevăzut şi descris în prevederile Legii 55/2020. Atragem atenţia asupra unor confuzii privind definiţia „unităţii alimentare”, noţiune reglementată de HG 843/1999, ignorată în acest moment.

Ultimile modificări explică şi descriu doar accesul în mall cu privire la restul activităţilor economice, dar nu au nicio prevedere legată de hipemarket – autorităţile înţelegând importanţa respectării accesului clienţilor la activitatea alimentară esenţială”, arată reţeaua, într-un comunicat.

Ce soluții au hipermarketurile pentru clienții nevaccinați

Numărul mic de români vaccinați, ceea ce înseamnă lipsa certificatului verde, devine o problemă pentru trei mari retaileri din țară: Carrefour, Cora și Auchan. Odată cu noua hotărâre dată de CNSU, prin care cei fără certificat verde nu pot intra în Mall-uri, cele trei hipermarket-uri ar putea pierde mult, deoarece au foarte multe centre comerciale în aceste locații.

Prin urmare, cei trei pregătesc diferite oferte și discounturi pentru care care comandă online. De exemplu, Carrefour oferă transport gratuit în luna octombrie pentru comenzile de peste 100 de lei.

Cora livrează prin Glovo și Food Panda, iar Auchan face livrări la domiciliu prin Glovo, Food Panda, Takeaway sau Auchan Drive. În aceeași situație se află și ceilalți reitaileri din piață, Mega Image, Lidl, Kaufland, Profi sau Penny.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI