Care este diferența dintre supă și ciorbă, de fapt. Multe gospodine greșesc ingredientele când le prepară
Sunt două dintre preparatele de bază ale bucătăriei românești, însă „definiția” lor este confundată de multe ori. Află, din rândurile de mai jos, care este diferența între supă și ciorbă, de fapt. Unele gospodine greșesc ingredientele când le pregătesc.
Diferența dintre supă și ciorbă
În general, se spune că diferența între supă și ciorbă este aceea că cea din urmă este acră, iar prima este dulce. Nu este chiar așa, pentru că nu toate ciorbele se acresc.
Primul detaliu ce le deosebește este consistența. Supa este o zeamă ce nu are foarte multe ingrediente, spre deosebire de ciorbă, în care se pun țelină, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, ardei gras, dovlecel, roșii, ceapă, morcov, toate acestea tocate mărunt. În ambele preparate se pun bucăți de carne, cea de pui fiind folosită în principal când se face supă.
O greșeală făcută de multe gospodine este să pună, spre finalul procesului de preparare a supei, ouă bătute, pentru a o îngroșa. Doar ciorba are o consistență groasă.
De fapt, supa este ceea ce rămâne după ce legumele și carnea au fiert complet. În timp ce este pe foc, mulți preferă să pună legumele întregi, tocmai pentru a le putea îndepărta mai ușor după, rămânând cu o zeamă clară.
Te-ar putea interesa și: Când se pune sarea în ciorbă sau supă, de fapt? Greşeala făcută de multe gospodine din România
Ingredientele specifice
Cum am precizat și mai sus, ciorba nu duce lipsă de ingrediente, mai ales legume. Supa, în schimb, are rădăcinoase, numite și albituri.
Tocmai pentru că nu are multe ingredinte, ca să nu ajungem să mâncăm o zeamă aromată, în multe rețete de supă apar și tăiței de casă, paste făinoase sau clasicele găluște făcute din ou și griș.
Alte ingrediente ce aproape că nu lipsesc din ciorbe sunt pasta de roșii, sucul de roșii, pasata sau roșiile cuburi. Acestea dau aciditate, pe lângă aromă și culoare. Supa nu va avea niciodată roșii sau orice produs derivat din roșii.
Supa este un preparat simplu, care nu se condimentează prea mult – sunt suficiente sarea și piperul. În ciorbă, în schimb, se pun boia, tarhon, cimbru și multe alte verdețuri și condimente.
Te-ar putea interesa și: Cât costă o supă în restaurantul lui Dani Oţil. Matinalul de la Antena 1, criticat pentru preţurile piperate