Care este diferenţa dintre şuncă şi slănină. Şi tu foloseşti termenii greşit, punem pariu?
Atunci când folosim multitudinea de cuvinte dintr-o limbă, din punct de vedere al simbolismului, fiecare are importanța sa. Fie că simbolizează ceva drag, cum ar fi cuvântul mama, fie că simbolistica poate fi una banală. Dacă ne referim la cunvintele șuncă și slănină, din acest punct de vedere, reprezintă două alimente. Amândouă din punct de vedere gramatical reprezintă două substantive. Dar, hei!, nu suntem la ora de gramatică, așa că pe noi ne interesează care este diferenţa dintre şuncă şi slănină din punct de vedere alimentar, deși uneori folosim termenii greşit.
Știi care este diferenţa dintre şuncă şi slănină? Şi tu foloseşti termenii greşit, punem pariu?
Din pnctul de vedere al gramaticii limbii române am stabilit deja că amândouă sunt substantive. Dar, lăsând ora de gramatică de-o parte, aceste două cuvinte, din punct de vedere alimentar, sunt cu totul și cu totul două produse diferite.
Atât slănina, cât și șunca se referă la carnea de porc. Slănina este o carne maturată luată din spatele sau burta porcilor, în timp ce șunca (sau jambonul, ca și diminutiv) este carne sărată sau afumată de la piciorul din spate al porcului. Astfel, aceasta este principala diferență dintre slănină și șuncă.
Dar, conform definiției alimentare, mai există și alte caracteristici care fac diferenţa dintre şuncă şi slănină. O altă diferență dintre șuncă și slănină începe chiar de la începutul procesului.
Diferenţa dintre şuncă şi slănină mai este că slănina se vinde crudă și trebuie gătită înainte de a fi consumată. Șunca, pe de altă parte, se vinde pre-gătită și, prin urmare, poate fi consumată imediat.
În cele din urmă, modul în care se consumă produsul evidențiază diferenţa dintre şuncă şi slănină. Cu toate acestea, ambele pot fi adăugate în rețete pentru a obține preparate foarte gustoase.
Șunca și slănina au același gust?
La urma urmei, există diferenţa dintre şuncă şi slănină. Au foarte puține lucruri în comun. Singurele asemănări sunt faptul că provin din soiuri de carne de porc. Ambele au arome sărate în mod natural, fără a fi prea sărate. Jambonul este vândut de obicei într-o bucată mare, dar poate fi descompus în alte lucruri.
Acestea sunt tratate diferit în ceea ce privește ambalarea și maturarea, ceea ce le face destul de diferite în cele din urmă. Jambonul poate fi tratat prin afumare, în timp ce slănina este tratată cu sare.
Șunca și slănina, cum spuneam, nu sunt aceleași lucruri. Ambele sunt forme de carne de porc și provin de la un porc, dar, dacă stai să te gândești, cam aici se termină asemănările.
În cele din urmă, ceea ce trebuie să știți despre aceste două tipuri de carne este că sunt diverse forme de carne de porc. Carnea de porc provine de la porci domestici și poate fi gătită sau conservată în diverse moduri.
Unele sunt tratate, în timp ce altele sunt transformate în bucăți proaspete care pot fi congelate sau gătite din starea în care se află.
Există o mulțime de varietăți de carne de porc. Iată câteva pentru a vă da un exemplu.
- Coaste
- Cotlete de porc
- Slănină
- Burtă de porc
- Mușchi de porc
- Șuncă
- Costiță
- Ceafă de porc
- Cârnați
- Carne de porc tocată
După cum puteți vedea, există multe moduri în care se poate savura carnea de porc. Acestea nu le acoperă chiar pe toate, dar le acoperă pe cele mai comune și cele mai cunoscute.