Care este, de fapt, secretul prin care faci ostropelul de pui dulce și mega-cremos VIDEO

de: Iulia Statie
12 05. 2021

Atunci când vorbim despre felurile de mâncare preferate de români, ostropelul de pui se află în top atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Dulce și mega-cremos, acest fel de mâncare merge perfect cu mămăligă sau piure de cartofi, de aceea trebuie neapărat să îi aflii secretele pentru a-l găti la fel ca și bucătarii cu experiență.

Secretul ostropelului de pui. Cum poți să faci cel mai bun sos

Poate te gândești să pregătești un ostropel de pui delicios de care să se bucure toată familia ta, așa că trebuie neapărat să aflii secretele ce stau în spatele rețetei ce este destul de greu de preparat dacă nu reușești să te folosești de metodele de succes pe care le au o mulțime de gospodine și mulți bucătari cu experiență. Neapărat trebuie să ai grijă la sos pentru ca textura să fie una perfectă, fără cocoloașe.

Înainte de a începe să prepari puiul, asigură-te că ai în casă toate incredientele necesare pentru acest fel delicios de mâncare. Pentru a obține câteva porții, ai nevoie de un kilogram de roșii, un kilogram de pulpe de pui cu os și piele, o căpățână de usturoi, o ceapă mare, 100 de mililitrii de vin alb sec, ulei, pătrunjel verde, sare și piper după gust. Bineînțeles, ingredientele mai pot fi adăugate dacă îți dorești să personalizezi rețeta în stilul tău.

Cea mai bună și ușoară rețetă de ostropel de pui

După ce speli pulpele de pui și le condimentezi, acestea se pun la prăjit în tigaie cu 3-4 linguri de ulei la flacără mare pentru ca puiul să se rumenească, fără a fierbe în suc propriu. Între timp, ceapa și ustoroiul se toacă mărunt și se adaugă peste carne atunci când aceasta prinde o culoare aurie. După acești pași, focul se reduce și călește conținutul timp de maxim 7 minute. Vinul se adaugă la final pentru a da o aromă specială și se mai lasă 5 minute.

Apoi, roșiile se adaugă peste pui alături de o cană cu apă. Se acoperă cratița folosită și se mai lasă la fiert mâncarea timp de 20 de minute, de această dată la foc mic. Sosul trebuie gustat mereu pentru a nu prinde un gust acru din cauza vinului sau a roșiilor. În caz că te aflii în impas, adaugă 2 lingurițe de zahăr pentru a îndulci mâncarea.

După ce s-a amestecat bine și s-a oprit focul, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. La final, ostropelul de pui poate să fie servit cu mămăligă, piure de cartofi sau orice alt fel de garnitură, fiind o mâncare extrem de versatilă.