Indiferent dacă ai sau nu o afinitate pentru flori, de-a lungul timpului, ți-ai dezvoltat niște preferințe în acest domeniu și, pe unele dintre ele, le consideri cele mai frumoase.
La ora actuală, centralizate, există mai mult de 200.000 de specii de flori răspândite în fiecare colț al mapamondului. Ele impresionează printr-un colorit aparte, se diferențiază prin forma petalelor, un parfum îmbietor și o serie mai mult sau mai puțin stufoasă de caracteristici unice.
Cea mai importantă particularitate a florilor este efemeritatea. Din acest detaliu ajunge să fie amplificată și percepția de frumusețe. Cu alte cuvinte, te uiți altfel la o floare în momentul în care știi că nu stă înflorită decât pe parcursul câtorva zile sau, dacă ești norocos, câteva săptămâni. Trecând însă peste toate detaliile care fac o floare deosebită, de-a lungul anilor, au fost create numeroase clasamente pentru stabilirea titlului de cea mai frumoasă dintre toate.
În final, consensul pe marginea acestui subiect a gravitat în jurul florii pasiunii sau Passion Flower. Reprezentată în imaginea de mai sus, aceasta este originară din America de Sud. De acolo, a fost adusă în Europa de către misionarii spanioli. Denumirea neobișnuită provine de la asocierea structurii deosebite a inflorescenței cu patimile lui Hristos.
După cum am explicat mai sus, o parte din farmecul florii pasiunii este amplificat și de faptul că o floare rămâne înflorită pe parcursul unei singure zile. Partea bună este însă că, în perioada de înflorire, apar zilnic inflorescențe noi.
Ca formă de dezvoltare, floarea pasiunii are abilitatea de a se cățăra pe un spalier. Se susține pe aceasta cu ajutorul cârceilor și tolerează ușor aproape orice tip de sol. Condiția primordială este ca terenul gazdă să fie bine drenat. Corola exterioară este formată din petale alb-gri, iar aceasta este dublată de o coroană de filamente subțiri, multicolore. Există și un fruct intitulat fructul pasiunii pe care îl poți consuma, dacă nu ai făcut-o deja. În țara noastră, floarea pasiunii este foarte îndrăgită din prisma faptului că rezistă foarte bine la temperaturi scăzute, chiar dacă, la bază, este o plantă exotică.