Multe persoane se întreabă care este cel mai vechi popor din lume care este încă prezent pa planeta noastră. Cu toate astea, specialiștii au stabilit în urmă cu mulți ani că primii oameni au văzut lumina zilei în urmă cu peste 7 milioane de ani. De-a lungul timpului, numeroase popoare și civilizații au colindat lumea. Unele au dispărut complet până în acest secol, iar alții sunt încă prezenți. Care sunt descendenții primilor oameni de pe Pământ?
Primii oameni au văzut lumina zilei în urmă cu peste 7 milioane de ani, dar majoritatea se întreabă care este cel mai vechi popor care este încă prezent în vremurile noastre. Răspunsul a fost adus în prim-plan de specialiști după mai multe cercetări și analize.
Concret, este vorba despre poporul australian. Indigenii din Australia sunt descendenți ai primilor oameni de pe Pământ. Multe civilizații și popoare care s-au plimbat de-a lungul anilor în lume au dispărut, dar în urmă au rămas și mayașii sau aztecii.
Cu toate astea, aborigenii pe care acum îi numim indigeni din Australia sunt descendenții primilor exploratori din istorie. Rezultatele studiilor cercetătorilor de la Universitatea din Copenhaga au arătat că aceștia au același ADN cu primii oameni originari din Africa.
Cei din urmă au marcat istoria și au devenit primii care au traversat un ocean, ulterior punând piciorul în Australia în urmă cu 75.000 de ani. Oamenii s-au extins și s-au dezvoltat pe insulă, iar generațiile s-au succedat an de an.
Experții au analizat ADN-ul a peste 1.200 de persoane din Africa și au stabilit că întreaga omenire se trage dintr-o regiune din nordul Botswanei, la sud de bazinul fluviului Zambezi. Majoritatea antropologilor au căzut de acord că omul modern a apărut în urmă cu aproximativ 200.000 de ani.
,,Este clar de multă vreme că oamenii moderni din punct de vedere anatomic au apărut în Africa în urmă cu aproximativ 200.000 de ani. Erau însă discuții despre locul în care au apărut primii noștri strămoși”, a precizat profesorul Vanessa Hayes, genetician la Institutul de Cercetare Medicală „Garvan”, din Australia.
În timpul acesta, fosilele oamenilor moderni descoperite în Ethiopia datează de acum 195.000 de ani, lucru care i-a făcut pe unii oameni de știință să considere că țara din vestul Africii este locul în care a luat naștere omul modern.
Studiul acesta susține ideea că omenirea s-a dezvoltat într-un singur punct din Africa, înainte de a emigra către Europa, Asia și Australia și nu s-a format în același timp în mai multe locuri de pe glob.