Cercetătorii au dezvăluit care este cel mai sănătos aliment din lume. Cu toate că se găsește din plin în magazine și pe tarabele piețelor din toate colțurile țării, românii se feresc de el, îl consumă foarte rar.
În condițiile în care viața devine tot mai haotică, alegerile pe care le facem când vine vorba despre alimentație sunt mai importante ca oricând.
Secretul unei diete echilibrate, care să ne ofere o mare parte din nutrienții necesari bunei funcționări a organismului, este un produs care se găsește din belșug pe rafturile magazinelor și pe tarabele din piețele din toate colțurile țării.
O echipă de cercetători de la Harvard a descoperit care este cel mai sănătos aliment, cel care oferă cei mai mulți nutrienți per calorie: spanacul. Topul este completat de alte vegetale de culoare verde închis, precum salata verde, kale.
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că dintre toate alimentele pe care le-au analizat, verdețurile oferă cel mai mare grad de protecție împotriva bolilor cronice. O singură porție consumată pe zi poate reduce cu 20% riscul de infarct și accident vascular cerebral.
Te-ar putea interesa și: Alimentul pe care să nu-l gătești niciodată într-o tigaie de fontă. Strică tot gustul
Spanacul are în compoziție concentrații importante de minerale, precum sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine – A, B1, B2, B12, PP, C -, acid folic, lipide, glucide, aminoacizi.
În ciuda „reclamei” ce i s-a tot făcut în ultimii ani, spanacul nu este chiar atât de bogat în fier, fiind întrecut de alte legume. Conține, în schimb, o substanţă numită saponină, ce are proprietatea de a ajuta organismul să asimileze bine fierul, ceea ce înseamnă că joacă un rol în combaterea anemiei.
Un mod simplu de a-l include în dieta zilnică este sub formă de suc. Tot ce trebuie să faci este să speli bine câteva fruze de spanac și să le zbrobești într-un blender cu câteva felii de morcov și de mere.
Poți prepara un suc delicios și sănătos din spanac, mango şi ananas, mere şi castraveţi, mere şi ţelină, fructe de pădure, mere şi ghimbir, mere şi mentă.
Te-ar putea interesa și: Alimentele care nu se ţin în frigider, le strici tot gustul. Multe gospodine fac această greşeală