Care este cel mai lung drum drept din România. O plăcere să conduci aici

Care este cel mai lung drum drept din România. O plăcere să conduci aici
„Autostrada 10” din Arabia Saudită este cel mai lung drum drept din lume

România are și lucruri frumoase, dar și lucruri rele. Principala problemă a României este infrastructura, mai ales când vorbim de autostrăzi, șosele, drumuri. Din fericire pentru șoferi există un drum pe care nu ar avea cum să se accidenteze. Este un drum drept de aproximativ 15,8 kilometri și, da, este în România.

Drumul european E70. locul unde nu poți fac accidente

Deși România suferă când vine vorba de infrastructură, totuși există un loc în care nu există riscul accidentărilor. Este vorba de drumul european E70, aflat între București și Alexandria. Porțiunea de drum despre care vorbim are 15, 8 kilometri și reprezintă o linie dreaptă.

Da, ați citit corect, este un drum pe două benzi, drept ca-n palmă. Odată intrat pe drumul european E70, și ajungi în dreptul localităților Drăgănești Vlașca și Vitănești, vei găsi acest drum perfect.

Locul ar putea fi raiul șoferilor pasionați de viteză, având în vedere cei 15, 8 kilometri de linie dreaptă. Deși ne putem mândri cu un astfel de drum, singurul de altfel, există la nivel mondial un adevărat record când vine vorba de cel mai drept drum din lume.

„Autostrada 10” din Arabia Saudită este cel mai lung drum drept din lume

Autostrada 10 din Arabia Saudită este cea mai lungă porțiune de drum complet drept din lume. Autostrada care se întinde de la Haradh la Al Batha are aproximativ 256 de kilometri și traversează deșertul Rub Al-Khali.

Anterior, autostrada Eyre din Australia deținea recordul cu aproximativ 146 de kilometri de drum drept, dar acum titlul este deținut de Arabia Saudită. Deși tentantă priveliștea, conducerea pe un drum drept de 250 de kilometri în linie dreaptă, poate deveni plictisitoare. Mai ales că pe toată porțiunea de drum nu ai altceva decât deșert.

Celebra Autostradă 10 a fost construit inițial ca un drum privat pentru King Fahd. Porțiunea autostrăzii 10 care leagă autostrada 75 din zona Haradh de autostrada 95 din vestul Arabiei Saudite are o lungime de 240 km. Trece prin deșert fără curbe la stânga sau la dreapta.

Intinderea super-dreaptă are un timp de conducere estimat de aproximativ 2 ore. Cu toate astea nu ai să vezi șoferii, cel puțin nu cei arabi, conducând cu viteze amețitoare pe celebra autostradă. Regulile de circulația, mai ales aici, sunt foarte drastice, iar temerarii care ar încerca asta pot fi amendați cu sume fabuloase.

Mai există o astfel de auostradă, mult mai mică decât Autostrada 10. Este vorba de Autostrada 85, care se intinde de la Jubail pe coasta Persei până la Turaif, la granița Iordaniei. Autostrada 85 are o lungime de 693 mile și ar dura mai mult de 9 ore pentru a conduce într-o singură etapă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI