Care este cel mai bun pașaport din lume. Oferă acces la cele mai multe destinații, fără viză

Care este cel mai bun pașaport din lume. Oferă acces la cele mai multe destinații, fără viză

Clasamentul Passport Index a indicat care este cel mai bun permis spre cele mai multe destinații din lume, fără viză. Persoanele care posedă acest pașaport pot intra în 191 de țări, fără solicitarea unei aprobări pentru a intra pe teritoriul dorit.

Cel mai bun pașaport din lume. Oferă acces în 191 țări, fără viză

Clasamentul Passport Index al firmei britanice de avocatură Henley & Partners a arătat că pașapoartele japoneze oferă acces la cel mai mare număr de destinații din lume fără viză. Topul, publicat marți, se bazează pe datele Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA) și oferă informații despre ce nivel de acces oferă fiecare pașaport și care sunt vizele necesare pentru diferite țări.

  • Clasamentul nu ia în considerare restricțiile actuale de călătorie din cauza pandemiei de COVID-19.

Pe locul doi se clasează pașaportul Singapore, oferind intrarea fără viză în 190 de țări, urmat de pașaportul german și sud-coreean, care oferă accesul în 189 de țări.

De altfel, deținerea unui pașaport japonez a fost întotdeauna avantajoasă, clasându-se înainte pe locul al doilea. Conform guvernului japonez, el reflectă imaginea internațională bună a țării ca a treia cea mai mare economie a lumii și una dintre cele mai sigure teritorii.

Creștere remarcabilă în ultimii ani a fost, în schimb, remarcată la Emiratele Arabe Unite, trecând de pe locul 62 în 2006 până la 21. EAU deține acum pașaportul numărul unu în regiunea Orientului Mijlociu. În Africa, singurele teritorii care au înregistrat o creștere în ultimul deceniu sunt Seychelles și Mauritius.

Ele ocupă primele trei locuri în clasamentul regional, cu 150 – 100 de destinații posibile pentru cetățenii lor. La coada topului sunt statele paralizate de conflicte ori cele cu guverne autoritare, precum Sudanul de Sud ( 41), Coreea de Nord (42), Eritreea (39), Yemen (37) sau Siria (32). Ultimele locuri în indexul Henley sunt completate de Afganistan și Irak, cu doar 30 de destinații accesibile cetățenilor lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI