Care este cea mai consumată ciorbă din România. Toţi românii o preferă, o comandă mereu şi la restaurante
Românii adoră să mănânce ciorbă aproape la fiecare masă. Multe gospodine o prepară în nenumărate feluri, mai cu seamă în sezonul rece când vedeta este carnea. Cu toate astea, preferințele sunt diferite la restaurante sau diverse localuri. Iată care este preferata tuturor! Este vorba despre un preparat foarte sățios și extrem de gustos. Ce se află în topul oamenilor? Iată ce spun specialiștii!
Cea mai consumată ciorbă: toți românii o adoră
Fiecare zonă din România are supele și ciorbele sale specifice. Cultura locală dictează astfel preferințele unor cetățeni, dar cu toate astea majoritatea adoră o anumită ciorbă. Românii iubesc să mănânce astfel de preparate, indiferent de ingredientele pe care le conțin.
Cu toate astea, se pare că mulți dintre ei au stabilit care este cea mai bună dintre ele. Cea mai iubită și consumată în sezonul rece este ciorba de fasole cu afumătură. Aceasta este populară în special în sezonul rece, când de obicei se servește cu ciolan sau coaste afumate.
Pe lângă fasole, în preparat se mai adaugă țelină, ceapă, rădăcină de pătrunjel, morcov și ardei gras. La final, gospodinele pun în zeamă tarhon sau mărar. De asemenea, cei mai mulți o servesc foarte fierbinte, alături de o salată de ceapă roșie sau albă ori murături.
Ce alte rețete mai preferă românii?
Pe locul al doilea se află ciorba rădăuțeană, care este un preparat tradițional din zona Bucovinei. Aceasta se gătește cu carne de pui, ardei gras, țelină, morcovi, suc de lămâie și un sos din smântână, puțină făină și usturoi. La final se servește cu pătrunjel, ardei iute crud sau murat și pâine proaspătă. Ea se află pe mesele românilor mai ales după o petrecere unde s-a consumat mult alcool.
Opțiunea care este pe locul al treilea este cea aleasă în special de oamenii care nu consumă carne. Mai exact, este vorba despre ciorba de legume tradițională.
Pentru ea nu există o rețetă fixă, pentru că fiecare gospodină pune în oală ce legume are la îndemână. Cu toate astea, aceasta trebuie să fie acrită cu borș făcut în casă. Mai mult decât atât, ciorba de legume se servește cu ceapă sau doar cu pâine, fiind potrivită pentru orice anotimp.
Următoarea în top este o ciorbă care amintește tuturor de copilărie și de zilele reci de iarnă. Concret, este vorba despre ciorba de pui sau cea cu găluște de griș. Aceasta se acrește cu borș la final, conține pui, fidea, leuștean, morcovi sau poate fi făcută din zeama simplă de pui și găluște de griș.