27 aug. 2024 | 21:47

Care este cea mai bună pâine din supermarketurile din România? Dragoș Pătraru a luat la control etichetele și a dat verdictul

Diverse
Care este cea mai bună pâine din supermarketurile din România? Dragoș Pătraru a luat la control etichetele și a dat verdictul
Care este cea mai buna paine din supermarketurile din Romania

Dragoș Pătraru, cunoscut pentru investigațiile sale directe și fără menajamente, a analizat recent etichetele pâinilor din supermarketurile din România. Concluziile lui sunt alarmante: majoritatea acestor produse sunt departe de a fi sănătoase. Iată ce precizări a făcut celebrul jurnalist!

Pâinea din supermarketuri, un pericol ascuns?

În urma analizei, Dragoș Pătraru a observat că pâinea comercializată pe scară largă este plină de aditivi, conservanți și alți compuși nesănătoși.

El a spus, în cadrul emisiunii sale ”Starea Sănătății” de pe Youtube, că aceste ingrediente sunt utilizate pentru a prelungi termenul de valabilitate și pentru a îmbunătăți aspectul și textura produsului, însă, pe termen lung, ele pot afecta negativ sănătatea consumatorilor.

Jurnalistul a subliniat că mulți dintre acești aditivi nu au ce căuta într-un produs de bază precum pâinea, care ar trebui să conțină doar ingrediente simple și naturale.

Pâinea artizanală, singura opțiune sigură

În contextul acestei situații, Dragoș Pătraru recomandă consumatorilor să se orienteze către pâinea artizanală, fabricată în brutării mici, care respectă metodele tradiționale de preparare.

Această pâine, deși mai scumpă, este mult mai sănătoasă, deoarece nu conține aditivi sau conservanți nocivi. Pâinea artizanală este făcută din ingrediente de calitate, precum făina integrală, apa, drojdia și sarea, fără chimicale adăugate.

Te-ar mai putea interesa și De ce crapă pâinea în cuptor? Gina Bradea dezvăluie unde greșesc toate gospodinele!

Verdictul final al lui Dragoș Pătraru

Dragoș Pătraru a concluzionat că, în prezent, cea mai bună pâine din România nu se găsește pe rafturile supermarketurilor, ci în brutăriile artizanale.

Deși aceasta poate avea un preț mai ridicat, beneficiile pentru sănătate și gustul autentic pe care îl oferă justifică pe deplin investiția. Pentru cei care își doresc o alimentație sănătoasă, opțiunea este clară: alegeți pâinea artizanală, chiar dacă asta înseamnă să plătiți un pic mai mult.

În final, celebrul jurnalist îi îndeamnă pe consumatori să citească etichetele cu atenție și să fie conștienți de ceea ce pun în coșul de cumpărături, prioritizând sănătatea lor și a familiei lor.

Te-ar mai putea interesa și De ce iese pâinea deformată din cuptor. Pașii pe care nu-i respecți, doar brutarii știu rețeta perfectă!

Digisport.ro
Fără milă: Ianis Hagi, OUT chiar și după declarația de dragoste
Stirile PROTV
Un turist cu un copil în braţe a vrut să se apropie de un urs şi a făcut scandal când a fost oprit, pe Transfăgărăşan
PlaySport
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
ProActual
Ce salariu are Sorin Bontea la MasterChef? Suma uriașă care i-ar intra în cont anual: Poate să devină milionar în euro
EVZ.ro
Cumpărarea de vechime în muncă. Ce prevede noua lege a pensiilor
Spynews.ro
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
PRO TV
Cel mai amuzant video al anului! Cine i-a zis regelui Charles ”bro” și ”Se face, boss!”
Adevarul
Legendarul monstru din Loch Ness ar avea un frate geamăn. Imagini uluitoare surprinse în celebrul lac scoțian: „Am fost uimit de spectacol”
BZI.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Demisie neașteptată în televiziune! Vedeta a plecat de la Kanal D, după 17 ani în care a apărut pe micile ecrane: „Tot ce am construit aici...”
Parteneri
Cum arată Antonia după ce și-a schimbat radical look-ul
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 15-22 septembrie 2024. Noroc, bani, planuri de vacanță și o nouă iubire pentru trei zodii protejate Dumnezeu
Click.ro
Antonia și-a arătat zona INTIMĂ: S-au văzut tatuajul și cercelul de ACOLO! Apariție INCENDIARĂ
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Gigi Mulțescu și Cornel Dinu, pe patul de suferință. Unul e internat la Elias, altul la Floreasca
EVZ.ro
Care sunt semnele cheie din mesajul transmis de Kate Middleton. Videoclipul cu prințesa nu a fost făcut abosolut deloc la întâmplare
Spynews
Cutremur în televiziunea din România. E demisia anului: Urmează o perioadă cu emoţii!
Capital.ro
Ea avea 18 ani, iar el, 33, când au început să formeze un cuplu, iar luna trecută și-au anunțat divorțul! Cum au fost surprinși din nou împreună?
Avantaje
CASA de PENSII, ANUNȚ pentru PENSIONARI privind PROBLEMELE cu RECALCULAREA
Mediaflux
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
EXCLUSIV | Ce a răspuns Loredana când a fost întrebată dacă a ținut legătura cu Cornel, după Insula Iubirii: “Mi-a trimis cerere și..."
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro