Care este cea mai bogată țară din Europa. Aici câștigi un salariu mediu de 5.000 de euro pe lună-

de: Stan Nicu
04 09. 2023

Astăzi vă dezvăluim care este cea mai bogată țară din Europa, dar și că această țară are nevoie de mână de lucru. Așadar, unde ar trebui să mergi dacă vrei să câștigi un salariu mediu de 5.000 de euro pe lună.

Cea mai bogată țară din Europa face angajări. Salariile sunt de 5000 de euro pe lună și sunt mii de posturi disponibile

Cea mai bogată țară din Europa arenevoie de forță de muncă. Portalul EURES, în colaborare cu Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE), a anunțat până la 4.485 de locuri de locuri de muncă pentru toți cei care doresc să lucreze în Luxemburg.

Cei care merg să muncească în această țară au ocazia să câștige un salariu generos, pentru că salariul mediu este de 5.064 euro brut pe lună, ceea ce înseamnă 60.770 euro/an.

Care este condiția principală la angajare

Pentru a accesa ofertele de muncă în Luxemburg nu este nevoie de niciun tip de autorizație, condiția principală fiind să fii cetățean al Uniunii Europene.

Mai trebuie precizat faptul că rata șomajului este cea mai scăzută din întreaga zonă euro, situându-se la 5,1%, în imp ce în Spania este la 11,7%, astfel, șansele de a găsi un loc de muncă sunt chiar foarte mari.

În ceea ce privește limba, luxemburgheza este vorbită în Luxemburg, deși limba oficială a administrației este franceza. De asemenea, există și regiuni în nordul teritoriului unde se vorbește germană.

Transportul în comun este gratuit în Luxemburg

Un alt avantaj al aceastei țari este accesibilitatea și transportul public, care sunt 100% gratuite, Luxemburg fiind considerată una dintre cele mai bune țări din acest punct de vedere.

Așadar, dacă ești interesat să lucrezi în Luxemburg poți accesa portalul EURES , care împreună cu Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE) colectează toate ofertele de muncă, atât pentru Luxemburg, precum și pentru restul Europei. Pentru unele posturi de muncă din Luxembrug este necesar să stăpânești limba franceză.

Ce locuri de muncă se caută în Luxemburg

Pentru alte locuri de muncă, această cerință nu este necesară. Așadar, aveți mai jos câteva dintre oportunitățile de angajare în Luxembrurg:

-Lucrări publice și de întreținere,
-Vânzătoare specializată în îmbrăcăminte,
-Operator stivuitor,
-Instalatori și operatori de mașini-unelte,
-Dezvoltatori de software și multimedia și analiști,
-Operator de mașini pentru fabricarea plăcilor tehnologice din lemn,
-Colectori de gunoi și materiale reciclabile.

Dacă aveți nevoie de ajutor, multe dintre companiile angajatoare vă vor ajuta cu procedurile obligatorii pentru a lucra în țară, precum și la găsirea unui loc unde să locuiți.

În plus, vă pot ajuta cu alte probleme legate de locuințe. Nu în ultimul rând, pentru a lucra în Luxemburg nu este necesară o viză.