Care este cauza oficială a morții bărbatului din Vatra Dornei, care a fost imobilizat de jandarmi cu spray lacrimogen

Care este cauza oficială a morții bărbatului din Vatra Dornei, care a fost imobilizat de jandarmi cu spray lacrimogen

Specialiștii au emis certificatul de deces al bărbatului de 55 de ani, care a fost imobilizat cu șpray lacrimogen de jandarmi, într-un parc din Vatra Dornei. Potrivit raportului medical, principala cauză a morții a fost insuficienţa cardio-respiratorie acută.

Ce apare în certificatul de deces al bărbatului imobilizat cu șpray lacrimogen de jandarmi

Printre cauzele trecute pe certificatul de deces al bărbatului, care a murit la Spitalul Județean din Suceava, se mai regăsesc peritornita generalizată și infarctul enteromezenteric total. Aceste informații fac parte din raportul preliminar al medicilor legiști, cel final urmând să fie gata peste o lună.

„S-au recoltat probe biologice, sunt în lucru”, a declarat Luminiţa Balan, medicul şef al IML Suceava, potrivit mediafax.ro.

Foto: Digi 24

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a ajuns în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicat, vineri seara, într-o altercaţie cu jandarmii din oraş. Acesta şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, într-un parc din Vatra Dornei, iar jandarmii au folosit nevoiți să folosească spray lacrimogen.

Incident, petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară

Potrivit informațiilor apărute, incidentul dintre bărbat și jandarmi a avut loc, după ce tatăl unei fetițe de 12 ani a apelat la ajutorul oamenilor legii, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiţă.

„La faţa locului erau jandarmi care asigurau ordinea la concert, iar în cazul de care vorbim au fost doi colegi care l-au identificat, l-au rugat să părăsească zona scenei. Apoi, a venit al treilea, pentru că bărbatul era recalcitrant şi agresiv la adresa jandarmilor”, a declarat, la Digi24, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vatra Dornei, Bogdan Cornaci.

Imobilizat cu șpray lacrimogen de jandarmi, bărbatul a ajuns la Spitalul Județean din Suceava, locul în care s-a stins din viață. Insuficienţa cardio-respiratorie acută este principala cauză a decesului, care se arată în concluziile redate de specialiști. Evenimentul tragic urmează să fie anchetat de oamenii legii. Astfel, dosarul privind moartea bărbatului şi intervenţia jandarmilor a fost preluat de către procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Iaşi.