Care este cauza incendiului de la Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Ultimele informații

Care este cauza incendiului de la Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Ultimele informații
Cauza incendiului de la Spitalul Judetean Piatra Neamt

Cauza incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț. O nouă tragedie a zguduit România în această seară, la cinci ani de la Colectiv. Un incendiu apărut în Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Conform ultimelor informații venite de la autorități, bilanțul se ridică la un total de 10 morți și alte 7 persoane în stare critică. Pacienții decedați sufereau de COVID-19 și erau intubați. Printre victimele aflate în stare foarte gravă se numără și un medic care a sărit în flăcări ca să îi salveze pe pacienți.

Cauza incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Cele mai noi informații

Conform celor de la impact.ro, ar fi vorba despre un injectomat care ar fi explodat, provocând tragedia. Acesta este, de fapt, un aparat medical care ajută la medicamentația bolnavilor de la ATI și care ar fi luat foc. Primele concluzii ale celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență vorbesc despre un scurtcircuit drept cauză a incendiului.

”Când am intrat în salon era o perdea mare de fum. Persoanele găsite erau decedate într-un singur salon”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa. Parchetul general se va ocupa de investigații. Deja s-a declanșat urmărirea penală pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Procurorul de caz este Marius Iacob, cel care s-a ocupat și de tragedia de la Maternitatea Giulești, dar și de cazul Elodia.

Cine este medicul erou de la Piatra Neamț. Mesajul transmis de Colegiul Medicilor din România

Colegiul Medicilor din România își exprimă regretul. Transmite, de asemenea, condoleanțe pentru victimele incendiului din această seară, anunță Digi24.

„Suntem, de asemenea, alături de colegul nostru medic aflat de serviciu și care a suferit arsuri foarte grave în această tragedie încercând, potrivit informațiilor, să salveze pacienții. Sistemul de sănătate românesc trebuie să nu mai producă tragedii! Am avut incendiul de la Maternitatea Giulești, iar acum această tragedie care poate arată și infrastructura deficitară a spitalelor”, declară într-un comunicat prof. dr. Daniel Coriu.

Medicul a suferit arsuri grave în special pe membre are 42 de ani. Era de gardă și a sărit direct în flăcări, încercând să salveze pacienții. El va fi transferat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Din păcate unul dintre saloanele secției de Terapie Intensivă a luat foc. Nu cunoaștem cauza incendiului, așteptăm mai multe informații de la ISU. Șapte pacienți, din păcate, au decedat, unul se află în stare critică, iar un cadru medical care a încercat să îi salveze este grav rănit. Celelalte secții nu se află în pericol, incendiul a fost stins. Căutăm soluții pentru pacienți de la ATI, pentru a fi transferați la alte spitale„, a declarat Ovidiu Micu, managerul Spitalului Județean din Piatra Neamț.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI