Care este adevărata sursă a virusului mortal din China. Nu carnea de șarpe provoacă coronavirusul
Au fost formulate noi ipoteze cu privire la adevărata sursă a virusului mortal din China. Până în prezent au fost confirmate foarte multe decese, și cazurile de îmbolnăvire continuă, la nivelul altor țări. Epidemia de coronavirus ar fi izbucnit din provincia chineză Wuhan, fiind posibilă odată cu consumul de carne de șarpe. A fost o primă variantă verificată de către autorități, dar se pare că nu ar fi tocmai cauza reală.
Care este adevărata sursă a virusului mortal din China
Odată cu creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați cu coronavirus, oamenii de știință au încercat identificare, pe parcursul ultimelor zile, a cauzei exacte. În presă au apărut informații potrivit cărora de vină pentru această boală care a provocat zeci de decese ar fi fost consumul de carne de șarpe. Acestei ipoteze i s-a mai adăugat și o alta, fiind vorba de varianta consumului de carne de liliac.
Cel mai recent articol publicat în revista Nature a pus la îndoială varianta transmiterii de coronavirus prin consumul de carne de șarpe. A fost prima ipoteză stabilită de medici, când virusul mortal din China a început să se răspândească cu mare repeziciune. Studiile de la Universitatea din Glasgow, în Marea Britanie, au arătat că îmbolnăvirea cu coronavirus s-ar fi putut face doar de la păsări sau mamifere.
Nu carnea de șarpe provoacă coronavirusul
Totodată, declanșarea epidemiei foarte serioase din China, ce a izbucnit în provincia Wuhan, a reprezentat și o încercare din partea medicilor de găsire a unui antitot. Se dorește depistarea animalului de la care provine virusul. Medicii chinezi au dat inițial vina pe șerpi, dar acest lucru este în prezent contestat.
„Nu sunt dovezi că şerpii ar fi cauza”, a declarat David Robertson, un virusolog din cadrul Universității din Glasgow, potrivit Digi24.
„Nu au nicio dovadă că șerpii au fost infectați cu acest virus și că au devenit gazda”, a susținut și virusologul Paulo Eduardo Brandao, de la Universitatea din Sao Paulo.
Primele îmbolnăviri cu coronavirus au fost semnalate încă din luna decembrie, a anului trecut. Virusul mortal din China face parte dintr-o familie ce se numește coronavirus și include și sindromul acut respirator sau SARS, dar și sindromul respirator din Orientul Mijlociu. Au mai fost depistate și patogenii responsabili ce provoacă gripa obișnuită. Legate de primele cazuri a fost și asocierea pacienților cu o piață de fructe de mare din Wuhan, acolo unde un animal misterios ar fi provocat îmbolnăvirea.