28 apr. 2024 | 10:21

Care ar fi cauza surpării din Slănic Prahova, de fapt. Autorităţile susţin că nu există o galerie subterană, ce ştiu localnicii, însă

News
Care ar fi cauza surpării din Slănic Prahova, de fapt. Autorităţile susţin că nu există o galerie subterană, ce ştiu localnicii, însă
„Deocamdată, nu e nicio problemă,”

Pe 25 aprilie, conform autorităților locale, pe raza localității Slănic Prahova, pe una din artere avea să apară un crater, ca urmare a unei surpări de teren. Din datele oficiale ar fi fost vorba de infiltrații, dar localnicii sunt de cu totul altă părere, spunând care ar fi cauza surpării din Slănic Prahova, de fapt.

Autoritățile explică de ce s-a surpat pământul în Slănic Prahova

La jumătatea acestei săptămâni, pe 25 ale lunii, reprezentanții ISU au fost chemați de urgență în orașul Slănic Prahova, ca urmare a unei surpări de teren. Conform primelor informații, surparea avea loc pe una din arterele orașului, foarte aproape de sediul Poliției și de câteva ansambluri de locuințe.

Care ar fi cauza surpării din Slănic Prahova, de fapt. Autorităţile susţin că nu există o galerie subterană, ce ştiu localnicii, însă

Ca urmare a incidentului, Raed Arafat lua decizia de a evacua blocurile din zonă, pentru a evita un posibil dezastru, existând toate șansele ca structura de rezistență a acestor blocuri să fi fost afectată.

După primele investigații, autoritățile au revenit cu un comunicat, explicând de ce s-a surpat pământul în Slănic Prahova.

Localnicii sunt de cu totul altă părere, spunând care ar fi cauza surpării din Slănic Prahova

Deși autoritățile pun incidentul pe seama faptului că orașul este construit pe un zăcământ de sare, și că apa infiltrată ar fi topit o parte din el, formându-se astfel o cavernă, localnicii sunt de cu totul altă părere.

Conform unora din localnici, chair în zona în care s-a surpat terenul, ar exista, de fapt, un tunel subteran, construit în trecut de pușcăriași:

„E o galerie în subteran, care era înainte făcută de pușcăriași. E luat de aici si nu e traversat pe deasupra. Trebuie să existe hărți vechi făcute.

Ar trebui să aibă în arhivă. Normal ar fi trebuit să aibă. Ori nu vrea să le expună, nu se știe.”, povestește unul din localnici, potrivit Digi24.

Deocamdată continuă evaluarea situației, iar specialiștii geologi vor evalua și structura de rezistență a blocurilor, și în funcție de aceste aspecte, localnicii evacuați se vor întoarce sau nu în aceste blocuri.

„Pe spinarea sării circulă ape subterane.”

Deși nu este exclusă nici ideea unui tunel, specialiștii sunt încă rezervați în a da un verdict real în cazul acestui crater format în Slănic Prahova, iar inginerii specialiști explică, conform publicației citate, care ar fi de fapt cauzele:

„Sunt lucrările din ele, exploatările din mina veche, nu are nicio legătura cu restul. Nu sunt galerii. Ceva ce a plecat din zona aia și nu știu unde s-a dus. Pe spinarea sării circulă ape subterane.”

Care ar fi cauza surpării din Slănic Prahova, de fapt. Autorităţile susţin că nu există o galerie subterană, ce ştiu localnicii, însă

În celași context, viceprimarul localității a dat asigurări că nu există alte probleme la această oră.

Parteneri
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, reacție dură după ce Eurovision-ul a fost câștigat de non-binar-ul Nemo! „E o cerșeală de voturi”
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
WhatsApp introduce funcții noi. Schimbări majore pentru utilizatori
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
O MARE COMPANIE a luat decizia finală. Vrea să vină și SĂ BAGE BANI în România
Capital.ro
Românii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu: "Vor beneficia de încă o altă creștere opțională"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
RUSIA vrea RĂZBOI cu OCCIDENTUL! Avertismentul care dă fiori ÎN EUROPA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro