Carantină totală pentru sute de mii de români. Anunț de ultimă oră: ”Stați acasă”

Carantină totală pentru sute de mii de români. Anunț de ultimă oră: ”Stați acasă”
Carantină pentru sute de mii de români în UK

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson a anunțat că Anglia va fi aruncată într-un blocaj la nivel național, cu toate școlile închise până la jumătatea lunii februarie.

Carantină totală pentru sute de mii de români

În cadrul unei emisiuni televizate adresată națiunii, prim-ministrul a stabilit planuri pentru noi restricții pentru a reduce ratele crescute de infecție. El a descris viteza de răspândire a noii variante ca fiind ”alarmantă” și a spus că spitalele din Anglia se află sub mai multă presiune decât în ​​orice moment al pandemiei, potrivit mirror.co.uk.

Boris Johnson a îndemnat cetățenii să ”rămână acasă”, cu excepții din motive esențiale, cum ar fi cumpărăturile de mâncare și exercițiile fizice. De asemenea, toate școlile și colegiile vor fi închise de marți până la jumătatea lunii februarie.

Duminică, prim-ministrul a insistat că școlile sunt în siguranță și le-a spus părinților să trimită copiii de vârstă primară înapoi în clasă luni, dacă școala lor era deschisă. Carantina intră în vigoare imediat, reglementările urmând să fie publicate marți.

Cetățenii sunt ”frustrați” de restricții

Premierul Angliei a recunoscut că știe cât de ”frustrați” sunt cetățenii cu restricții în viața de zi cu zi și a îndemnat oamenii să ”se unească”.

”Săptămânile viitoare vor fi cele mai grele încă, dar chiar cred că intrăm în ultima fază a luptei, pentru că, cu fiecare lovitură care intră în brațele noastre, înclinăm șansele împotriva coronavirusului și în favoarea cetățenilor britanici”, a spus premierul.

Conform noilor reguli, oamenii sunt îndemnați să rămână acasă cât mai mult posibil, și să plece de acasă doar din motive esențiale. Persoanele care pot lucra de acasă trebuie să facă acest lucru, cu excepția cazului în care le este imposibil să își facă treaba, cum ar fi lucrătorii din construcții sau personalul NHS.

Se poate pleca de acasă pentru a cumpăra articole esențiale, pentru a oferi îngrijire sau pentru a participa la întâlniri medicale. Exercițiile fizice vor fi permise (de preferință limitat la o dată pe zi) cu membrii locuinței.

Alte restricții în Marea Britanie

Poliția va avea puteri legale pentru a pune în aplicare regulile, cum ar fi amenzile și ordinele de dispersare, la fel ca în blocările anterioare. Pub-urile și barurile trebuie să se închidă, iar halbele de luat acasă sunt acum interzise.

Restaurantele pot continua să livreze mâncare acasă. Magazinele neesențiale trebuie să închidă, precum și fi coaforii și saloanele de înfrumusețare. Vânzătorii esențiali, cum ar fi supermarketuri, farmacii, centre de grădinărit, comercianți de constructori, pot rămâne deschiși.

Lăcașurile de cult sunt deschise pentru rugăciune individuală și închinare comunală, însă oamenii trebuie să respecte regulile de distanțare socială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI