Carantină lângă București. Încă 4 localități din Ilfov, izolate din această seară

Carantină lângă București. Încă 4 localități din Ilfov, izolate din această seară

Localitățile Domnești, Jilava, Pantelimon și Voluntari di județul Ilfov intră în carantină de sâmbătă seara, 20 martie, începând cu ora 22:00. Restricțiile vor fi valabile pentru o perioadă de 14 zile.

Carantină în alte 4 localități din Ilfov

Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov, Comitetul Județean pentru situații de Urgență Ilfov, cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică au efectual o analiză de risc și au luat câteva hotărâri în ședința extraordinară.

Astfel, s-a luat măsura instituirii carantinei zonale pentru comuna Domnești, cu satele aparținătoare Domnești și Țegheș, comuna Jilava, orașul Pantelimon și orașul Voluntari.

Secretarul de stat Raed Arafat a emis ordinele privind instituirea carantinei pentru localitățile de mai sus. Măsurile obligatorii trebuie respectate de persoanele care locuiesc în localitățile carantinate sau care le tranzitează.

Pentru deplasarea în afara locuinței, va fi necesară o adeverință de la angajator sau o declarație pe propria răspundere. Modelul de adeverință poate fi găsit pe pagina Instituției Prefectului Județul Ilfov.

Județul Ilfov, printre cele mai mari rate de incidență a cazurilor COVID-19

Măsura vine după ce joi seara au intrat în carantină alte localități din Ilfov: Berceni, Brănești, Otopeni. De asemenea, Chiajna, Cornetu, Bragadiru și Clinceni sunt în carantină încă de la începutul săptămânii.

Sâmbătă, 20 martie, s-au înregistrat 6096 de cazuri noi de COVID-19 la nivel național, iar 1433 de cazuri doar în Capitală, unde rata de incidență este de 4,85 la 1000.

Județul Ilfov a ajuns, vineri, pe primul loc în topul incidenței cazurilor de COVID-19 raportate la mia de locuitori.  Rata de infectare a ajuns la 6,37, iar vineri s-au raport 379 de cazuri no iîn Ilfov.

În schimb, în București  nu se impune măsura carantinării. Prefectul Capitalei a declarat, însă, că se vor intensifica controalele în weekend.

În vreme de carantină, este interzisă ieșirea sau intrarea în localitate. Acest lucru este permis doar pe baza unei declarații  pe propria răspundere sau de la anagajator, pe care le poți descărca de AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI