Carantină în localitățile de lângă București. Decizia e valabilă de diseară

Carantină în localitățile de lângă București. Decizia e valabilă de diseară
Carantină în localitățile Berceni și Clinceni de lângă București

Rând pe rând, localitățile din județul Ilfov intră în carantină. Acum este rândul comunelor Clinceni și Berceni, din cauza ratei mari de infectare cu COVID-19. Perioada de 14 zile de blocaj începe în această seară, de la ora 22:00.

Bucureștiul, înconjurat de focare de COVID-19: comunele Clinceni și Berceni se închid din această seară

  • Prefectura Ilfov a anunțat în această după-amiază că localitățile Clinceni și Berceni intră în carantină, începând de la ora 22:00.

Berceni a depășit o rată de infectare de 10/1000 de locuitori. Carantinarea comunei vine după ce acum câteva zile Ciorogârla a avut aceeași soartă.  Însă, instituirea carantinei nu s-a oprit aici. Ieri, autoritățile au pus pe lista de așteptare și Clinceniul, care are, de asemenea, o rată de infectare de peste 10/1000 de locuitori. Situația gravă a făcut ca astăzi oamenii legii să ia decizia de a o bloca și pe aceasta.

Incidența în focarele de lângă Capitală

  • Berceni – 10,11
  • Bragadiru – 9,41
  • Buftea – 8,37
  • Clinceni – 10,03
  • Corbeanca – 8,66
    Dobroești – 9,60
  • Mogoșoaia – 9,20
  • Otopeni – 9,01

„Oricând ne-am fi dorit ca evoluția cazurilor de COVID-19 să aibă un trend descendent, se pare că ne alăturăm celorlalte localități din Ilfov care intră în carantină. Drept urmare, vă aduc la cunoștință că începând de mâine, ora 22:00, vom putea circula doar pe bază de adeverință – de la angajator sau adeverință pe proprie răspundere. Astăzi, incidența de infectare a fost de 10,11/1000 locuitori. Prin eforturi comune vom reuși, însă, să depășim aceste momente și să revenim la normal, așa cum ne dorim cu toții”, este anunțul făcut de edilul din Berbec, pe Facebook.

De altfel, la prefectura Ilfov se discută despre o carantinare a tuturor localităților care sunt lângă București. Pe lângă Berceni și Clinceni unde incidența trece de 10/1000 de locuitori, localități cu mari probleme sunt și Chiajna, Dobroești, Bragadiru, Mogoșoaia și Otopeni; toate cu rata de infectare de peste 9 la mie.

„Cele mai afectate, cele cu incidența cea mai mare sunt cele cu granița lipită de București. Așa cum bine știți, Ilfovul este dispus geografic împrejurul Bucureștiului și există o linie foarte fină între localități. La Berceni avem 9395 de locuitori și 95 de persoane infectate, asta înseamnă că orice crește, oricât de mică ar fi, în ceea ce privește numărul de persoane infectate, duce la creșterea incidenței. Avem și localități care au o incidență mică, din cele depărtate sau aflate la o distanță mai mare de granița cu Bucureștiul”, a spus Daniel Zamfir, prefect județul Ilfov, la B1TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI