Captură impresionantă de droguri: heroină în valoare de 1,5 milioane euro. Unde urma să ajungă marfa

Autor: Alexandra Chivu - 15:00, 13 oct. 2019
Captură impresionantă de droguri: heroină în valoare de 1,5 milioane euro. Unde urma să ajungă marfa

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut o captură impresionantă: heroină în valoare de 1,5 milioane de euro. Unde urma să ajungă marfa?

Captură impresionantă de droguri

Procurorii DIICOT și polițiștii au ridicat 20 de kilograme de heroină în valoare de 1,5 milioane de euro, în urma investigațiilor într-un dosar de trafic de droguri în care sunt cercetați un cetățean român și trei din Republica Moldova. De asemenea, la razie a fost găsită și valuta.

În urma unei operațiuni desfășurate în Constanța, București, Călărași și Ialomița, procurorii DIICOT, structura centrală, împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București efectuează cercetări față de un cetățean român și trei din Republica Moldova pentru trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Oamenii legii au ridicat heroină în valoare de 1,5 milioane euro. Unde urma să ajungă marfa?

DIICOT a informat, printr-un comunicat de presă, că membrii unui grup infracțional organizat au livrat heroină în România, prin intermediul unei firme de transport persoane, pe ruta Istanbul – Chișinău, în vederea comercializării pe raza municipiului București.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecții, membrii unui grup infracțional organizat, au livrat droguri de mare risc (heroină) în România, prin intermediul unei firme de transport persoane, pe ruta Istanbul – Chișinău, în vederea comercializării pe raza municipiului București și a județelor limitrofe”, a informat DIICOT în comunicatul de presă transmis.

Anchetatorii au ridicat 20 de kilograme de heroină, valoarea de piață a drogurilor fiind de circa 1,5 milioane de euro. Mai mult, au fost confiscate și indisponibilizate sumele de 19.990 de euro, 84 dolari, 2.125 de lire turcești, 2.087 de lei moldovenești și 2.580 de lei.

O altă captură record a procurorilor DIICOT – Circa o tonă de canabis a fost descoperită în microbuzul unui sârb, la Vama Ciurgiu

Aproape o tonă de canabis, în valoare de circa nouă milioane de euro pe piața neagră, a fost decoperită la începutul lunii octombrie de polițiștii de frontieră de la Giurgiu în interiorul unui microbuz condus de un sârb, care voia să intre în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI