Căpșunele pe care să nu le cumperi din supermarketurile din România. Detaliile pe care mulți le ignoră
A venit din nou vremea căpșunelor, iar piețele, ca și marele magazine de altfel, sunt inundate de aceste fructe mult așteptate. Astăzi vă dezvăluim care sunt căpșunele pe care să nu le cumperi niciodată din supermarketurile din România. Detaliile pe care mulți le ignoră.
Cum recunoști niște căpșune proaspete. Cum îți dai seama că sunt bune de mâncat
Capșunele sunt unele dintre cele mai consumate fructe în această perioadă. De asemenea, se cunoaște bine faptul că acest tip de fructe sunt unele care se deteriorează foarte repede și nu sunt ușor de recunoscut când au început deja să o facă.
De regulă, trebuie să fim foarte atenți pentru că dacă o singură căpșună este în stare proastă și restul se vor deteriora foarte repede.
Ce trebuie să faceți când ați ajuns acasă cu căpșunele
Din acest motiv, experții alimentari au dat câteva sfaturi pentru a știi ce trebuie să urmărim atunci când cumpăram căpșune de la supermarket.
În cazul în care ați cumpărat o cutie de căpșuni și ați luat-o acasă, ar trebui să le scoateți din ea, să le puneți într-un recipient uscat și curat și să le puneți la frigider.
Spălarea se face atunci când căpșunele sunt mâncate
Numai așa poți să te asiguri că fructele tale vor rezista mai mult. Nu trebuie să le spălați sau să îndepărtați tulpina. Asta se va face pe măsură ce le mâncați.
În plus, trebuie să fim atenți și la cutia de căpșuni care trebuie să conțină un produs care are o culoare și o textură bună. Dintr-o simplă privire trebuie să ne dăm seama dacă fructele sunt bune sau nu.
Culoarea ne spune cât de proaspete sunt căpșunele
Căpșunele ar trebui să aibă o culoare uniformă, roșu intens, fără pete verzi sau albe care să indice mucegai. De asemenea, ar trebui să aibă o tulpină verde proaspătă, fără semne de ofilire sau uscăciune.
Culoare: Căpșunile ar trebui să aibă o culoare uniformă, roșu intens, fără pete verzi sau albe care să indice verde sau mucegai. De asemenea, ar trebui să aibă o tulpină verde proaspătă, fără semne de ofilire sau uscăciune.
Mirosul trădează capșunele stricate
Mirosul căpșunelor ar trebui să fie un miros dulce și plăcut care să te invite să le consumi. Daca miros a acid, oțet sau putred înseamnă că sunt în stare proastă sau ca au fermentat.
Cum sunt căpșunele bune la atingere
Căpșunele trebuie să aibă o textură fermă și suculentă, care se observă atunci când sunt presate sau stoarse ușor. Dacă sunt moi, încrețite sau apoase, sunt prea coapte ori s-au deteriorat.