Capacitate 2020. Pe ce dată afișează edu.ro rezultatele la Evaluarea Națională 2020

Elevii din București, rezultate extraordinare la Evaluarea Națională. Mult peste media țării

Cele trei probe ale examenului de Evaluare Națională, din prima sesiune au luat sfârșit. Prima probă a avut loc luni 15 iunie 2020, a doua probă a avut loc miercuri 17 iunie 2010, iar astăzi a avut loc cea de-a treia probă a examenului maturității, cea la Limba li literatura maternă.

Capacitate 2020. Pe ce dată afișează edu.ro rezultatele la Evaluarea Națională 2020

Un număr de 172.482 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a, s-au înscris anul acesta la examenul de Evaluare Națională. În premieră în acest an, Ministerul Educației a luat o măsură specială în ceea ce privește afișarea rezultatelor obținute la examen.

La finalul celei de-a doua probe, pe care elevii au susținut-o la disciplina Matematică, miercuri 17 iunie 2020, elevii care au participat la examen, au primit un cod unic, cu ajutorul căruia, vor putea accesa site-ul Ministerului Educației, pentru a vedea ce rezultate au obținut la cele două probe, cea de la Limba și literatura română și Matematică.

Premieră în ceea ce privește afișarea rezultatelor

Ministerul Educației, a decis luni, 15 iunie 2020, ca rezultatele examenului de Evaluare Națională să fie anonime. Această decizie a fost transmisă în unitățile de învățământ din teritoriu pe 16 iunie, iar pe 17 iunie, elevii au și primit codurile unice.

O mână care tastează.

Capacitate 2020. Pe ce dată afișează edu.ro rezultatele la Evaluarea Națională 2020.

 

Această decizie a fost luată, deoarece unii părinți nu vor ca rezultatele obținute de copii lor la examen, să fie făcute public. În felul acesta, doar cine își cunoaște codul va putea afla notele obținute la examenul de Evaluare Națională 2020.

Afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Sesiunea specială a Evaluării Naționale

Elevii care au fost depistați cu temperatură corporală mai mare de 37,5 grade Celsius, nu au fost lăsați să intre în examen, conform unei proceduri speciale. Pentru ei, în premieră în acest an, va mai fi organizată o sesiune a Evaluării Naționale.

La prima probă pe care elevii absolvenți ai claselor a – VIII a au susținut-o luni, 15 iunie, un singur elev nu a fost lăsat să susțină examenul. La cea de-a doua probă, susținută miercuri, 17 iunie la Matematică, au fost depistați 3 elevi cu febră, care nu au fost lăsați să participe la această probă.

Elevii care vor participa la sesiunea specială

La sesiunea specială a Evaluării Naționale pot participa doar următorii elevi:

  • absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis,
  • au fost în izolare,
  • carantină,
  • au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei,
  • sunt spitalizaţi/ internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale,
  • pentru diverse afecţiuni.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI