Cantitate enormă de țigări de contrabandă, descoperite într-un autoturism. Șoferul a fost urmărit de polițiști zeci de kilometri

Cantitate enormă de țigări de contrabandă, descoperite într-un autoturism. Șoferul a fost urmărit de polițiști zeci de kilometri
Șofer prins cu o cantitate mare de țigări de contrabandă în mașină

Oamenii legii au confiscat peste 10.000 de pachete de țigări de contrabandă, după ce au făcut urmărit un șofer, despre care polițiștii aveau informații că are o cantitate mare de țigări asupra sa. Bărbatul nu a oprit la semnalele regulamentare, iar oamenii legii l-au urmărit câțiva kilometri

Urmărire ca în filme în trafic

În jurul orei 5 dimineața, polițiștii de frontieră au identificat în trafic, pe raza localității Falcău, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, despre care dețineau informații că transportă țigări. Oamenii legii i-au făcut semnalele șoferului să oprească, însă acesta și-a continuat deplasarea.

La scurt timp, autoturismul a fost oprit pe raza localității Vicovu de Sus cu ajutorului unui dispozitiv anti-pneu, montat pe carosabil de către polițiștii din cadrul Poliției Vicovu de Sus. Șoferul a fugit de la fața locului și din localitate. Oamenii legii au descoperit în autoturism o cantitate mare de țigări, adică 12.310 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară.

De asemenea, polițiștii au descoperit că mașina în cauză era neînmatriculată și avea numere false de înmatriculare. În interiorul acesteia au fost descoperite patru seturi de plăcuțe cu diferite numere de înmatriculare, care corespund altor autoturisme.

Țigările, în valoare de circa 140.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 15.000 de lei, a fost și el indisponibilizat la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

O femeie s-a trezit cu o dronă care transporta țigări în curte

O femeie din localitatea Straja, județul Suceava, s-a trezit într-o dimineață cu o dronă ce transporta țigări de contrabandă peste graniță, femeia locuind la doar câțiva kilometri de aceasta. Cazul a fost preluat de către Poliției Vicovu de Sus pentru a afla cui îi aparține drona.

„Nu este un colet trimis de curier, nici un cadou primit de la cei apropiați și nici rușii nu au anunțat că a început războiul, ci este un pachet burdușit cu țigări.

S-a întâmplat în această dimineață în localitatea de frontieră Straja din județul Suceava, acolo unde o femeie s-a trezit în curtea casei cu un troler plin cu țigări și o dronă, la numai un kilometru de frontiera cu Ucraina”, au arătat sindicaliștii de la Europol.

Anul trecut, polițiștii au confiscat aproximativ 4 milioane de pachete de țigări de contrabandă, având o valoare de circa 50 de milioane de lei.