24 aug. 2023 | 15:50

Cântărețul din România care a nimerit lângă incendiile din Grecia: ”Fumul formase o pâclă”. Ce imagini apocaliptice a văzut în vacanță EXCLUSIV

Monden
Cântărețul din România care a nimerit lângă incendiile din Grecia: ”Fumul formase o pâclă”. Ce imagini apocaliptice a văzut în vacanță EXCLUSIV

Dan Helciug a ales să petreacă vacanța mare în nordul Greciei, în Asprovalta. Deși incendiile au ocolit acest loc de vis, totuși, în prima zi, el a fost martorul unor imagini apocaliptice, după ce fumul, adus de nori, acoperise brusc cerul. Soții Dan și Elena Helciug ne-au povestit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, despre acest concediu cu ”emoții”.

”Fumul, adus de nori, formase o pâclă, prin care soarele se vedea atât de abstract și de ireal”

Soții Dan și Elena Helciug au avut ceva emoții în prima zi de vacanță în Grecia, țară cuprinsă și vara aceasta de puternice incendii:

”Doar într-o singură zi, într-o după-amiază, am observat că soarele arăta ca un bec imens, roșu, și nu știam de ce. Am aflat că este un incendiu la 45 de km de Asprovalta și fumul, adus de nori, formase o pâclă, prin care soarele se vedea atât de abstract și de ireal. Nu simțeam miros de fum, totul a trecut până dimineață.

Însă Asprovalta este un loc sigur și în privința incendiilor și a cutremurelor. Aici nu se produc incendii niciodată. Pentru noi, locul ăsta este magic, pe lângă apa ca mătasea cu miros de pepene și peisajul de vis, există aici o energie unică. Este locul în care îți cureți tot stresul și te încarci cu bucurie”.

Cum sunt prețurile la mâncare în Grecia, comparativ cu cele de pe litoralul românesc

Soții Dan și Elena Helciug mai susțin că prețurile la mâncare, care sunt cu mult mai mici față de cele din România, reprezintă un alt motiv pentru care au revenit și vara aceasta în Asprovalta.

Iată cât au plătit, de exemplu, pentru un prânz, dar și cu ce bunătăți locale s-au răsfățat:

”Mâncarea este delicioasă! Au niște preparate care par că le-ai mai încercat, dar când le ai în față și le guști sunt din altă poveste. Aici poți deveni foarte ușor gurmand.

Prețurile sunt mai mici decât pe litoralul românesc și calitatea incomparatibil mai bună. Pe o masă nu plăteam mai mult de 100 euro, ținând cont de faptul că suntem patru și nu ne abțineam de la nimic, voiam să încercăm tot!

Am mâncat paste cu fructe de mare și tarhon, dovlecei cu tzatziki, dar făcuți într-un fel anume, somn cu piure de usturoi, caracatiță umplută cu brânzeturi”.

Luca, fiul lui Dan Helciug, vrea să se mute singur, la 18 ani

Cei doi copii ai soților Helciug se simt bine în nordul Greciei, unde și-au făcut numeroși prieteni, în vacanțele din ultimii șase ani.

”Copiii sunt în extaz! Este o atmosferă veselă, toată lumea cântă și dansează, fix pe gustul meu! Pozitivi și relaxați. Având în vedere că venim aici, în același loc, de 6 ani, ei și-au făcut prieteni cu care se distrează în fiecare vară și cu care țin legătura peste an. Suntem primiți ca acasă, toți se bucură când revenim. Cel mai greu este să pleci din Grecia!

Luca avea nevoie de vacanța asta ca de aer, el este mai tocilar și a tras tare tot anul. Vrea să se mute singur la 18 ani, vrea să se întrețină singur, are planuri de viitor foarte bine detaliate. Știe și ce mașină își ia, strânge banii din bursă pentru asta.

Vrea să dea la SNSPA. Comunică foarte bine și lejer, este empatic și altruist. Cel mai mult îmi place că are un umor unic, rezolvă aproape orice situație și îmi dă o liniște și o siguranță de nedescris.

Ruxi este non-stop la sălile de jocuri și la bălăceală. Râde toată ziua, pentru ea viața este o mare înghețată, din care mănâncă în fiecare zi cu mare poftă. Râde toată ziua și face multe prostioare de care ne amuzăm cu toții. Este sufletul petrecerii!

Luca și Ruxi sunt sudați, de nedezlipit, și sunt pe primul plan unul pentru altul. Ruxi vrea să devină actriță și cântăreață. A câștigat la toate jocurile, a luat 17 plușuri, 3 ceasuri și căști audio. Imediat după această vacanță relaxantă, Dan va susține un concert, pe 28 august, la Timișoara”, ne-a mai spus Elena Helciug, exclusiv pentru Playtech Știri.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
ILEGAL pentru orice român. Te scanează automat. A intrat în vigoare pe 31 martie
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VOUCHERE de 500 de lei de la stat. Cum pot fi ridicați BANII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro