Cântăreaţa din România, diagnosticată cu o boală cruntă şi foarte rară. Este în stadiul trei al bolii

Cântăreaţa din România, diagnosticată cu o boală cruntă şi foarte rară. Este în stadiul trei al bolii
Cântăreaţa din România, diagnosticată cu o boală cruntă şi foarte rară. Este în stadiul trei al bolii

O cântăreață celebră de la noi a fost diagnosticată cu o boală rară. Vedeta a făcut declarații și a spus că este în ultimul stadiu.

Cântăreaţa din România, diagnosticată cu o boală cruntă şi foarte rară

O tânără cântăreața din România mărturisește că suferă de o boală rară. Este vorba despre boala Lyme, o afecțiune care apare în urma mușcăturii de căpușă care este contaminată cu Borrelia.

Roxen suferă de boala Lyme de la 14 ani. Ea a mărturisit fanilor de pe TikTok că încearcă să își țină afecțiunea sub control, însă este în stadiul trei al bolii.

”Sunt trei stadii, eu din păcate sunt în ultimul stadiu, am aflat la 14 ani. Nu prea am ce să fac, doar să țin sub control, dar mă descurc destul de bine”, a povestit Roxen.

Printre simptomele pe care le resimte artista, aflată în stadiul trei al bolii, se numără probleme hepatice și pulmonare, probleme cardiace, acrodermatită sau neuropatie periferică.

„Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune și mai puțin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus.

Piesa Amnesia este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă și le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu și trăirile mele se regăsesc în ea.

Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în tot acest timp și m-au susținut necondiționat. Vă iubesc și așteptam cu nerăbdare să împărtășesc cu voi această piesă minunată”, a declarat Roxen, cea care a reprezentat România la Eurovizion.

Despre boala Lyme

Boala Lyme este produsă de bacteria Borrelia și transmisă la om prin înțepătură de căpușe. Specialiștii spun că această insectă trebuie să stea pe piele de la 24 până la 48 de ore pentru a transmite infecția.

În cazul în care nu este tratată la timp, boala Lyme provoacă paralizie facială și artrită.

Dacă nu sunt tratate, pot apărea noi semne și simptome ale infecției cu Lyme în următoarele săptămâni până la luni. Acestea includ:

  • Dureri articulare
  • Probleme cardiace, cum ar fi bătăile neregulate ale inimii
  • Inflamarea ochilor
  • Inflamație hepatică (hepatită)
  • Oboseală severă

Adresați-vă medicului chiar dacă semnele și simptomele dispar – absența simptomelor nu înseamnă că boala a dispărut. Netratată, boala Lyme se poate răspândi în alte părți ale corpului timp de câteva luni până la ani după infecție, provocând probleme de artrită și ale sistemului nervos. Căpușele pot transmite și alte boli, cum ar fi babezioza și febra căpușei din Colorado.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI