Cântăreața din România care spune că Vlad Țepeș e personajul ei preferat: „Până mai ieri nu știam nimic despre el, ci doar despre Dracula și vampiri” EXCLUSIV

Cântăreața din România care spune că Vlad Țepeș e personajul ei preferat: „Până mai ieri nu știam nimic despre el, ci doar despre Dracula și vampiri” EXCLUSIV
Fosta solistă de la Mandinga e fascinată de Vlad Țepeș

Mulți dintre români s-au obișnuit cu istoria noastră și foarte puține lucruri mai reușesc să îi surprindă sau să îi sensibilizeze. Nu e cazul cubanezei Biu Marquetti, în vârstă de 47 de ani, care a susținut cu succes examenul de cetățenie pe 7 aprilie. Aceasta a devenit, astfel, una de-a noastră. Cântăreața din România spune acum că Vlad Țepeș e personajul ei preferat, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Biu Marquetti a ajuns în România prima data în 2006

Fosta solistă a trupei Mandinga spune că nu a avut emoții prea mari înaintea examenului.

„M-am pregătit foarte bine. Știu bine istoria și geografia românească. Mai am câteva mici probleme, în sensul că nu reușesc încă să pronunț corect cuvintele sau numele în care apare litera „ș”, cum ar fi, spre exemplu, Crișul Mare sau Crișul Repede. Aici mai am de exersat. Dar o s-o fac și pe asta”, se amuză ea pe seama problemelor sale de pronunție cu care se confruntă când vorbește limba noastră.

Vlad Țepeș, preferatul lui Biu Marquetti

O prezență aparte în showbizul nostru, Biu Marquetti a ajuns prima dată în România acum 16 ani. Și s-a îndrăgostit pe loc de țara asta pe care a decis să n-o mai părăsească. Impact.ro a încercat să afle care e personajul ei preferat din istoria noastră, iar cele aflate ne-au uluit.

„Vlad Țepeș e de departe favoritul meu! Când am plecat din Cuba, toată lumea m-a avertizat că merg în țara vampirilor și nu-mi va fi bine deloc. Sigur că nu m-am speriat, dar, citind istoria românilor, am descoperit un domnitor cu totul special, care își dorea să facă dreptate.

Desigur, metodele sale sunt unele speciale, fiindcă trasul pe țeapă nu era nici pe vremea lui, nici astăzi, o chestie cu care te întâlneai la tot pasul. Era un tip dur, dar drept. Mi-a plăcut că a încercat să facă dreptate pentru toată lumea, nu doar pentru unul sau altul. Mai știm noi, fiecare, exemple de astea!”, a precizat solista pentru Impact.ro.

„În capul meu suna doar numele lui Dracula, din cauza filmelor pe tema asta, și modul în care vampirii ucideau oamenii. Tot din filme culese, desigur. Aveam să aflu că nimic din astea nu era adevărat!”, susține aceeași Biu Marguetti.

Atacul de noapte a lui Țepeș contra turcilor a dat-o pe spate

Ea a adăugat și un amănunt cu totul special, legat de celebrul atac de noapte al trupelor conduse de Vlad Țepeș împotriva otomanilor. Unul care a încântat-o poate și din ipostaza ei mai bărbătoasă, fiindcă e cunoscut că solista româno-cubaneză a făcut armata în țara ei natală.

„Știa că nu are prea multe avantaje de partea sa și atunci a făcut asta. I-a atacat noaptea! A avut ideea extraordinară, după mine, care i-a adus și admirația turcilor, fără dar și poate!”, a adăugat ea.

Solista care tocmai a primit cetățenia română așteaptă la începutul lunii mai să primească prima sa carte de identitate românească și pașaportul. Apoi știe foarte clar ce pași urmează să facă:

„Cum primesc actele mele oficiale de român, încep procedurile să-mi aduc aici familia. În primul rând pe fiica și pe nepoata mea. Dar și pe cât mai mulți dintre restul membrilor, cei care vor dori să vină, desigur!”.

Biu Marquetti spune căîn țara ei, comunismul a distrus orice fel de tradiții legate de sărbătorile pascale sau de cele ale Crăciunului.

„Noi nu avem așa ceva. Ouă vopsite, plăcinta de Paști sau mai știu eu ce! Nici la biserică nu puteam merge până de curând! Așa că totul va fi nou și frumos pentru ai mei aici, sunt absolut sigură!”, a conchis ea.