Când vor crește cazurile de COVID în România, de fapt. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul trist

Când vor crește cazurile de COVID în România, de fapt. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul trist
Când vor crește cazurile de COVID in Romania, de fapt. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul trist

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, dr. Valeriu Gheorghiță a vorbit despre o posibilă creștere a numărului de infectări. Când ar putea crește cazurile de COVID-19 în România și ce spune medicul militar despre noua tulpină a virusului, puteți afla în continuarea articolului.

Când vor crește cazurile de COVID în România

Dr. Valeriu Gheorghiță este de părere că este posibil ca la sfârșitul lunii august-începutul lui septembrie, România să înregistreze o creștere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19. Ba chiar mai mult de atât, se pare că majoritatea noilor infectări vor fi cu tulpina a virusului SARS-CoV-2. Totodată, medicul militar amintește de situația în care se află acum Marea Britanie, care se confruntă cu un nou val de infectări din cauza acestei variante delta a virusului.

Potrivit dr. Gheorghiță, experiența prin care trece acum Marea Britanie arată că infecția se răspândește în special în rândul persoanelor nevaccinate și nu este întâmplător că această tulpină este prezentă îndeosebi la persoanele tinere din această țară, unde procentul celor nevaccinați este destul de crescut.

Persoanele imunizate cu schema completă au nivel de protecție mai mare

De asemenea, în Anglia s-a constatat că cei care au fost vaccinați cu schema completă au un nivel de protecție care depășește 90% față de riscul de spitalizare, față de boala cu complicații și cu risc de deces, spre deosebire de cei care au primit doar o singură doză de vaccin, care prezintă un risc mai mare de a contracta virusul.

”Mesajul este de a completa, într-adevăr, schema de vaccinare. Marea Britanie, astăzi, a redus acel interval între cele două doze de la 12 săptămâni la 8 săptămâni, pentru a accelera vaccinarea celor care au primit o primă doză, tocmai că s-a observat această tendință de a afecta persoanele care au primit o singură doză”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, potrivit digi24.

Când vor crește cazurile de COVID-19 în România
Când vor crește cazurile de COVID-19 în România

Ba chiar mai mult de atât, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat în urmă cu câteva zile faptul că nu este exclus ca varianta delta a virusului SARS-CoV-2 să devină predominantă și în România. Trebuie să menționăm că până acum, în țara noastră s-au înregistrat 35 de cazuri de infecție cu această tulpină.

În ceea ce privește ritmul vaccinării în țara noastră, în ultimele 24 de ore numai 20.345 de persoane s-au vaccinat în România. Așadar, se pare că interesul românilor pentru a se vaccina este în continuă scădere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI