09 mai 2022 | 13:14

Când vor avea românii următoarea minivacanță. Calendarul zilelor libere legale pentru iunie-decembrie 2022

Diverse
Când vor avea românii următoarea minivacanță. Calendarul zilelor libere legale pentru iunie-decembrie 2022
Cate zile libere mai sunt in 2022

După vacanța de Paște, românii vor mai beneficia de o altă minivacanță la începutul lunii viitoare. Câte zile libere vor mai avea salariații din România în iunie, precum și până la sfârșitul anului, vedeți în rândurile de mai jos.

Calendar zile libere 2022. Când au salariații din România următoarea minivacanță

Salariații din România vor avea parte de o minivacanţă de trei zile, în prima parte a lunii iunie, cu ocazia Sărbătorii Rusaliilor, care ţine timp de două zile. Astfel, românii vor beneficia doar de o zi liberă, respectiv luni, 13 iunie, pentru că 12 iunie pică duminica, zi care oricum era liberă.

Astfel, cei care vor să meargă la munte sau la mare în acea perioadă pot beneficia de o minivacanță de 3 zile, cu tot cu ziua de 11 iunie care pică sâmbăta.

Ziua Copilului, zi liberă

Tot în luna iunie, chiar la începutul ei, salariații din România vor beneficia cu ocazia zilei Copilului, de 1 iunie, de o zi liberă. Salariații se vor bucura din plin de această zi întrucât pică într-o zi de miercuri.

15 august, Adormirea Maicii Domnului, zi liberă la români

După sărbătoarea Rusaliilor, 12, 13 iunie, salariații din țara noastră se vor mai bucura de o zi liberă în luna august. Toți angajații vor avea liber cu ocazia zilei Adormirii Maicii Domnului, respectiv pe 15 august, sărbătoare care pică într-o zi de luni.

Astfel, românii pot beneficia din nou de o minivacanță de 3 zile, dacă se iau în calcul și cele două zile libere de dinainte, sâmbătă, 13 august și duminică, 14 august.

Noiembrie aduce următoarea zi liberă pentru salariați

În lunile septembrie și octombrie nu vor fi zile libere pentru români, din nefericire, aceștia mai beneficiind de așa ceva tocmai în luna noiembrie. Românii vor avea zi liberă cu ocazia Sfântului Andrei, care se sărbătorește pe 30 noiembrie.

Așadar, ziua liberă pică într-o zi de miercuri. Însă, a doua zi, salariații din România vor mai beneficia de o zi liberă, respectiv joi, de 1 decembrie. Astfel, românii se vor bucura de două zile libere la rând. În cazul în care autoritățile ar hotărî să se facă punte cu weekendul, adică să se dea și ziua de vineri liberă, atunci salariații ar putea avea o minivacanță de 5 zile.

Câte zile libere are Crăciunul 2022

Spre sfârșitul lunii decembrie urmează Crăciunul, care aduce două zile libere pentru români, respectiv zilele de 25 și 26, care pică duminică și luni.  Luată în calcul și ziua de sâmbătă, România va avea o minivacanță de 3 zile cu ocazia Crăciunului 2022.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele care aparţin altor culte religioase legale decât cele creştine pot benefica de două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase din fiecare an.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro