Am intrat în ultima lună de vară, iar temperaturile ridicate din ultima perioadă îi fac pe unii să se întrebe până când va mai ține canicula. Ei bine, meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada următoare și ne spun când se va instala frigul.
Traversăm o vară cu temperaturi foarte ridicate, cu o lună iulie care a fost a fost a cincea cea mai caldă lună iulie de când există date meteo complete. Așadar, unii se întreabă când vom avea parte și de temperaturi mai scăzute, când va veni toamna.
Ei bine, meteorologii Accuweather au emis prognoza valabilă pentru luna viitoare și vin cu răspunsul mult așteptat. Astfel, potrivit acestora, începând cu data de 21 septembrie, toamna își va intra în drepturi și la noi în țară, sau cel puțin în București. De la această dată, temperaturile vor scădea considerabil și nu vor mai depăși 22 de grade Celsius.
Citește și: Maria Ghiorghiu, previziuni sumbre despre România. Ce ar urma să se întâmple: „Se scufundă în câteva clipe”
Dar până atunci, ne aflăm încă la început de august, adică în plină vară, iar meteorologii emit noi și noi avertizări, de această dată de instabilitate atmosferică. Așadar, ANM a venit cu o atenționare de Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă până duminică, 6 august, ora 10:00.
”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.
Pe parcursul zilei de duminică instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului.”, a informat ANM, potrivit meteoromania.ro.
De asemenea, este în vigoare și un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabil până la aceeași oră.
”În județele Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj și în zona de munte a județului Vâlcea și Alba vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…50 l/mp și izolat de peste 70…80 l/mp.”, au mai transmis meteorologii.
Citește și: ANM anunță o răcire bruscă a vremii. Un val de aer rece pătrunde în România cu temperaturi de 20 de grade