22 mart. 2024 | 11:53

Când vine primăvara cu adevărat în toată România. Gata cu frigul, ANM a schimbat prognoza meteo

Vremea Meteo
Când vine primăvara cu adevărat în toată România. Gata cu frigul, ANM a schimbat prognoza meteo
ANM a dat publictății prognoza pentru următoarea perioadă

În cursul acestei dimineți ANM a schimbat prognoza meteo, astfel că, din datele publicate, aflăm când vine primăvara cu adevărat în toată România. Citește mai departe și află care este prognoza pentru următoarea perioadă.

ANM a schimbat prognoza meteo

Până la acest moment, în mai toată România, au existat oscilații ale temperaturilor, precum și fenomene de averse de ploaie, ninsori și, pe alocuri, chiar efecte termice datorate ciclonului polar.

Dar, conform noilor date meteo, ANM spune gata cu frigul, și afăm din prognoza meteo când vine primăvara cu adevărat în toată România.

Așa cum spuneam la început, în această dimineață, ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni, în intervalul 25 martie – 22 aprilie, astfel că, putem spune că scăpăm de temperaturile reci și primăvara își va intra în drepturi, deși în ultima perioadă au fost ninsori abundente, în România.

Află când vine primăvara cu adevărat în toată România

Deși vremea, a oscilat de la o extremă la alta, conform datelor furnizate de ANM astăzi, în perioada 25 martie – 1 aprilie, din punct de vedere al valorilor termice, vom avea parte de temperaturi ridicate, cu câteva grade peste media normală a acestei perioade în care ne aflăm, în toată România, precum și în zonele de munte.

Din punct de vedere al precipitațiilor, ANM precizează că „Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări”.

În prima săptămână din aprilie, a doua lună de primăvară, ANM precizează că media valorilor termice va fi cu mult peste cele înregistrate în mod normal, astfel că vor fi temperaturi ridicate „pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României”, mai spune ANM.

Cand vine primavara cu adevarat in toata Romania. Gata cu frigul, ANM a schimbat prognoza meteo

(date furnizate de ANM)

În aceeași ordine de idei, aflăm din prognoză și cum va fi din punctul de vedere al cantităților de precipitații, meteorologii specificând că „se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toată țara”.

Meteorologii spun că este gata cu frigul

Mergând mai departe cu datele meteo, până pe 22 aprilie, atât la nivel local, în România, cât și la nivel european, conform datelor furnizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF), valorile termice vor fi peste media anuală, asta însemnând că vremea se schimbă brusc în România.

Asta înseamnă că vom scăpa de frig și ninsori, iar datele mai arată că până la data menționată, primăvara își va intra definitiv în drepturi și că vom avea valori termice ridicate în mai toate regiunile României.

Din aceeași prognoză mai aflăm că vor exista perioade când cantitățile de precipitații vor avea un caracter excedentar, cel puțin în regiunile estice, și în centrul României, iar în celelalte zone se vor încadra în limitele perioadei.