02 oct. 2024 | 08:45

Când vine iarna cu adevărat în România. Meteorologii Accuweather au dezvăluit data când vremea se schimbă radical

Vremea Meteo
Când vine iarna cu adevărat în România. Meteorologii Accuweather au dezvăluit data când vremea se schimbă radical
Perioada vizată pentru aceste ninsori intense este prima jumătate a lunii

După cum am putut constata în aceste zile, vremea este extrem de imprevizibilă. Indiferent de ce prognoze meteo am avea, de multe ori lucrurile stau altfel. Dar, cu toate astea, meteorologii Accuweather au dezvăluit data când vremea se schimbă radical. Astfel că, aflăm când vine iarna cu adevărat în România.

Meteorologii Accuweather precizează când vine iarna cu adevărat în România

Conform previziunilor recente ale meteorologilor de la Accuweather, România se pregătește pentru o iarnă autentică, cu un început spectaculos. După o toamnă relativ blândă, luna noiembrie aduce schimbări drastice în condițiile meteo.

Accuweather avertizează că vor fi 13 zile consecutive de ninsori în România, anunțând astfel sosirea iernii cu adevărat. Acest episod de vreme extremă va aduce nu doar un strat consistent de zăpadă, ci și o răcire accentuată a temperaturilor.

Deși ni s-a demonstrat de nenumărate ori că anumite prognoze nu au funcționat, specialiștii Accuweather vin cu precizările lor despre când vine iarna cu adevărat în România.

Meteorologii Accuweather au dezvăluit data când vremea se schimbă radical

Potrivit prognozei Accuweather, perioada vizată pentru aceste ninsori intense este prima jumătate a lunii noiembrie. Începând din jurul datei de 9 noiembrie, și până pe 21 ale lunii, ninsorile vor acoperi mare parte din teritoriul României, afectând atât zonele montane, cât și regiunile de șes și dealuri.

Specialiștii avertizează că aceste 13 zile consecutive de ninsori vor fi însoțite de o scădere semnificativă a temperaturilor, creând condiții optime pentru formarea unui strat gros de zăpadă.

Pe măsură ce frigul își va face tot mai simțită prezența, temperaturile nocturne vor coborî sub zero grade, iar vântul puternic ar putea amplifica senzația de frig.

Aceste condiții meteo ne-ar putea afecta considerabil

Zonele montane sunt cele mai expuse, unde se așteaptă să fie înregistrate ninsori abundente și viscol, dar și orașele din zonele joase vor resimți impactul acestui episod de vreme extremă.

Aceste condiții meteo ar putea afecta considerabil transporturile, atât cele rutiere, cât și cele aeriene. De asemenea, este important ca șoferii să-și pregătească mașinile de iarnă, prin schimbarea anvelopelor.

Nu ar fi prima dată când am avea parte de ninsori intense, iar prognoza Accuweather anunță că vor aduce un început spectaculos al iernii.

Concluzie

Anunțul Accuweather privind cele 13 zile consecutive de ninsori în noiembrie marchează începutul unei ierni autentice în România.

Aceste schimbări meteo drastice vor testa capacitatea de adaptare a autorităților și locuitorilor, dar vor aduce și farmecul specific sezonului rece.

În fața acestui episod de iarnă severă, dacă va exista cu adevărat, pregătirile trebuie să fie prioritare, iar românii vor fi nevoiți să ia măsuri de siguranță pentru a face față iernii.

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Top 10 cele mai mari pensii din România. Cu două îți cumperi un apartament de lux
EVZ.ro
Florin Salam, declarație superbă de dragoste pentru Roxana, de ziua lui! / VIDEO
Spynews
Doliu în televiziune. A murit un prezentator celebru: A fost un prieten feroce
Capital.ro
Acasă la Teo Trandafir. Cum arată vila în care locuiește cu fiica ei adolescentă. A adoptat-o de mică, i-a oferit totul, iar imaginile vorbesc de la sine
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare COMPLETĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Andreea Bostănică a împlinit 20 de ani! Ce surpriză incredibilă i s-a făcut în Paris / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Asia Express sezonul 7, 1 octombrie 2024. Ce echipă a obținut imunitatea mică. S-a lăsat cu hohote de plâns în fața pupitrului
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro