Când va fi votată moțiunea de cenzură. Decizia luată de PSD

Când va fi votată moțiunea de cenzură. Decizia luată de PSD
Când va fi votată moțiunea de cenzură. Decizia luată de PSD

PSD urmează să decidă vineri, în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv Național, când va fi votată moțiunea de cenzură.

Ce decizie a luat PSD. Când va fi votată moțiunea de cenzură

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, a declarat că PSD dorește să voteze cât mai repede moțiunea împotriva Guvernului Orban.

„Va fi stabilit calendarul de vot al moțiunii de cenzură. Ne dorim să votăm cât mai repede pentru că în momentul astă orice zi cu guvernul Orban este o zi pierdută pentru țară”, a spus  Lucian Romașcanu.

Depunerea  moțiunii respectă Constituția

Purtătorul de cuvânt al PSD a spus că depunerea acestei moțiuni în sesiune extraordinară respectă ”litera și spiritul” Constituției.

„Din punctul nostru de vedere suntem în litera și spiritul Constituției. Și PNL consideră asta, ținând cont că domnul Orban a declarat că nu se va adresa Curții Constituționale. În Constituție nu se face diferența între acțiunile întreprinse în sesiune ordinară și sesiune extraordinară. Este extraordinară doar prin nume. E o altă sesiune a Parlamentului. Vacanța este suspendată în acest moment”, a precizat Romașcanu.

Persoană cu mască de protecție la pupitru cu microfon
Când va fi votată moțiunea de cenzură. Decizia luată de PSD

Partitul Social Democrat vrea să voteze cât mai repede

Deși, Lucian Romașcanu susține că PSD vrea să voteze cât mai repede, acesta a spus că, potrivit Constituției, nu există un termen pentru votul moțiunii. Purtătorul de cuvânt a precizat că PSD a discutat cu toate partidele din Parlament, excepție făcând PNL și PMP.

„În principiul votul se spune că ar trebui să fie după 3 zile după ce a fost citită în plen. După 3 zile poate pica oricând, și după 3 zile și după 7 zile.

Victor Ponta a spus că va vota împreună cu grupul PRO România. Sper din suflet să facă ceea ce spune. Sunt discuții în curs și cu UDMR. Ne așteptăm ca inclusiv parlamentarii UDMR și USR să voteze această moțiune.”, a mai precizat Lucian Romașcanu.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI