09 apr. 2020 | 07:08

Ultima oră! Ministrul Transporturilor a anunțat când va începe să circule metroul din Drumul Taberei

Știri generale
Ultima oră! Ministrul Transporturilor a anunțat când va începe să circule metroul din Drumul Taberei
Când va începe să circule metroul din Drumul Taberei

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat în cursul serii de ieri când va începe să circule mult așteptatul metrou din Drumul Taberei. Bode a dezvăluit atât perioada în care vor începe testele dinamice, cât și perioada în care metroul va începe să circule cu călători. Potrivit declarațiilor sale, bucureștenii mai au foarte puțin de așteptat.

Când vor putea să circule bucureștenii cu metroul din Drumul Taberei

La câte amânări a cunoscut până acum metroul din Drumul Taberei, bucureștenilor le-a rămas doar speranța că într-o bună zi acest mit să devină realitate. Potrivit ministrului Transportului, visul bucureștean este pe cale să se împlinească!

Lucian Bode a anunțat că în prezent există 3 contracte în lucru pe magistrala Drumul Taberei-Eroilor, dar că acestea sunt destul de aproape de final. Astfel, după terminarea lucrărilor, testele dinamice vor putea vor putea începe la sfârșitul lunii mai, iar trenurile cu călători vor putea începe să circule la sfârșitul lunii iunie-începutul lunii iulie.

Pe magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor sunt în execuție trei contracte. Contractul de structură este finalizat în proporție de 95%, finisajele în proporție de 80%, iar pentru tot ce înseamnă automatizări au fost achziționate toate echipamentele necesare.

Ele se montează pe măsură ce se finalizează partea de finisaje. Estimăm că undeva pe la sfârșitul lunii mai vom începe testele dinamice. În paralel, realizăm și recepțiile parțiale, împreună cu ISU, cu Inspectoratul de Stat în Construcții, a obiectivelor, iar angajamentul antreprenorilor, pe cele trei contracte, ramâne nemodificat: termen, 30 iunie, sfârşitul lunii iunie.

Metroul din Drumul Taberei trebuie să circule cu călători începând cu sfârşitul lunii iunie. Mi-am asumat acest lucru”, a declarat Lucian Bode la Realitatea Plus.

Câte stații de metrou va avea Magistrala 5

Pentru a fi cât mai credibil, ministrul Transporturilor a subliniat faptul că această dată a fost stabilită împreună cu antreprenorii care și-au asumat finalizarea construcției metroului până la termenul promis: „Vă imaginaţi că rămâne această dată asumată de antreprenori!

Linia M5 a metroului din București este o magistrală planificată de Metrorex și destinată în special cetățenilor care locuiesc în cartierul Drumul Taberei, pentru a le facilita accesul către toate sectoarele Bucureștiului.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală estimate a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. După inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Digisport.ro
Unde s-a angajat Neil Lennon, după ce n-a rezistat decât 6 meciuri în România
Stirile PROTV
Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ce scria CIA despre Nicolae Ceaușescu în ultimele sale zile de viață. Spionii din timpul Revoluției
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
O bancă celebră pune pe liber mii de oameni. Angajați care rămân pe drumuri
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs în Europa
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro