Când va fi finalizată Autostrada Ploiești – Brașov. Sorin Grindeanu: „Sunt optimist și încerc să găsesc soluții”

Când va fi finalizată Autostrada Ploiești – Brașov. Sorin Grindeanu: „Sunt optimist și încerc să găsesc soluții”
Când va fi finalizată autostrada Ploiești - Brașov

Construcția autostrăzii Ploiești – Brașov continuă, însă proiectul nu va fi finalizat prea curând. Potrivit ministrului Transporturilor, există mici șanse ca autostrada să fie gata în următorii cinci ani.

Vești proaste la început de an

Autostrada nu va fi gata în următorii cinci ani datorită unor contracte atribuite în perioada în care el nu era ministru. Conform acestora, termenele pentru studiul de fezabilitate și proiectare depășesc patru ani, a declarat ministrul la un post de televiziune. Cu toate acestea, Sorin Grindeanu a mai precizat că încearcă să găsească soluții pentru a scurta această perioadă, cu dorința de a începe lucrările mai repede.

„La modul în care s-au întâmplat lucrurile înaintea mea și dacă nu găsim dialog ca cei care au câștigat licitațiile să considere prioritate această autostradă, din păcate, vă spun că nu sunt șanse în următorii cinci ani. Eu sunt totuși un om optimist și încerc să găsesc soluții și am convingerea că putem găsi.”, a mai spus Sorin Grindeanu.

O bucată din autostrada Sibiu – Pitești a fost dată în proiectare și execuție

În urmă cu doar câteva zile, Sorin Grindeanu a anunțat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu – Pitești. Este vorba despre porțiunea între Boița și Cornetu, iar termenul de finalizare al proiectului este de 5 ani și 6 luni.

„A fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești, între Boița și Cornetu.

Cu o lungime de 31,33 km, durata de proiectare și execuție a acesteia este de 5 ani și 6 luni.

Contractul este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Secțiunea 1 (Sibiu – Boița) de 13,17 km este  în faza de execuție. Termen de finalizare: 2023.

Secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni) de 37,4 km este în faza de licitație pentru contractul de proiectare și execuție.  Deschiderea ofertelor: ianuarie 2022.

Secțiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) de 9,86 km este în faza de proiectare. Termen de finalizare: 2025.

Secțiunea 5 (Curtea de Argeș – Pitești) de 30,35 km, este în faza de construcție. Are termen de finalizare anul 2025”, a transmis Sorin Grindeanu, vineri, pe Facebook.

Licitația a fost câștigată de o firmă din Turcia, iar valoarea contractului este în valoare de 4,250 miliarde de lei, durata acestuia fiind de 68 de luni. Din toată această perioadă, 18 luni sunt dedicate proiectării, iar restul de 50 de luni duratei de execuție. Finanțarea se face din fonduri europene nerambursabile, iar durata de garanție a lucrărilor este de 120 de luni.