22 mai 2022 | 23:02

Când va adera Ucraina la UE. Anunțul unui oficial francez

Politică
Când va adera Ucraina la UE. Anunțul unui oficial francez
Când va adera Ucraina la UE. Ce spune un oficial francez

Volodimir Zelensky a cerut ca țara pe care o conduce sa fie primită în alianța UE, iar majoritatea țările au fost de acord, însă un oficial francez este de părere că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va dura „indubitabil 15 sau 20 de ani”.

Clement Beaune, despre aderarea Ucrainei la UE

Ministrul de afaceri europene Clement Beaune este de părere că Ucraina nu va intra în UE în șase luni sau doi-trei ani și că acest termen nu este unul realist. Vor fi „indubitabil 15 sau 20 de ani”, mai spune acesta.

„Trebuie să fim oneşti. Dacă spunem că Ucraina va intra în UE în şase luni, un an sau doi ani, am minţi. Nu ar fi adevărat. Vor fi indubitabil 15 sau 20 ani, este foarte mult. În acest timp, este nevoie de un proiect politic în care ucrainenii pot intra”, a declarat Beaune, a cărui ţară asigură până la 30 iunie preşedinţia semestrială a UE, pentru postul Radio J.

Emmanuel Macron a precizat joi că eventuala „comunitate politică europeană” pe care a propus-o la începutul lunii mai ar fi „complementară” procesului de aderare la Uniunea Europeană şi nu „o alternativă” la acesta.

Președintele francez a prezentat acest proiect pe 9 mai, în fața Parlamentului European la Strasbourg. Acesta a afirmat că Ucraina ar avea nevoie de „decenii” pentru a adera la UE și că, între timp, țara ar putea face parte dintr-o „comunitate politică europeană”.

Proiectul ar urma să fie dezbătut la Consiliul European de la Bruxelles, la finalul lunii iunie. Cu toate acestea, a fost deja criticat de unii lideri europeni. Unul dintre ei este Gitanas Nauseda, președintele Lituaniei, care spune că proiectul ar reflecta o lipsă de voinţă de a integra rapid Ucraina în interiorul UE.

Cand va intra Ucraina in Uniunea Europeana UE

Ursula von der Leyen îi promite lui Volodimir Zelenski un proces accelerat de aderare la UE

Olaf Scholz nu vrea ca Ucraina să intre în UE

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a declarat că nu este în favoarea undei aderări „pe scurtătură” a Ucrainei la Uniunea Europeană. Acesta a precizat că nu ar fi corect față de țările din Balcanii de Vest, potrivit BBC.

„Faptul că nu există o scurtătură a căii aderării la UE (a Ucrainei) este un imperativ al corectitudinii faţă de cele şase ţări din Balcanii de Vest, care vor de mult timp să adere la Uniune.

De ani de zile (aceste țări) au întreprins reforme intensive și se pregătesc pentru aderare. Respectarea promisiunilor noastre față de ele nu este doar o chestiune de credibilitate. Astăzi, mai mult ca niciodată, integrarea lor este și în interesele noastre strategice”, subliniază Scholz într-un discurs în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

În luna aprilie, cancelarul Germaniei a cerut accelerarea cererilor națiunilor din Balcanii de Vest. Acestea sunt: Albania, Bosnia, Serbia, Muntenegru, Macedonia de Nord și Kosovo.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Mulţi români au nume de floare. Lista numelor care se serbează în Duminica Floriilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro