Când va accepta Rusia încetarea focului? Anunțul care depășește orice așteptare a Occidentului

Când va accepta Rusia încetarea focului? Anunțul care depășește orice așteptare a Occidentului
Vladimir Putin, liderul rus

Au trecut trei luni de la invadarea Ucrainei de către ruși, iar pericolul războiului rămâne în continuare la fel de mare. Zilnic au loc bombardamente, iar potrivit ultimelor informații, trupele rusești ar putea reveni în regiunea de nord, de unde s-au retras acum șase săptămâni. Ministrul ucrainean de Externe a anunțat care ar fi șansele ca Rusia să fie de acord cu încetarea focului. Potrivit oficialului, în ciuda speranțelor pe care Occidentul și le-a pus cu privire la terminarea războiului, Vladimir Putin va accepta acest lucru doar într-o singură situație.

Când ar accepta liderul rus încetarea focurilor?

Zeci de mii de oameni și-au pierdut viața în războiul ruso-ucrainean, însă nici Rusia și nici Ucraina nu sunt dispuse să renunțe la ceea ce le aparține sau cred că le aparține. Din acest motiv, în întreaga lume s-a creat un haos general, la care a luat parte inclusiv Occidentul, cu speranța că va putea ajuta la încetarea războiului în condiții amiabile. Din păcate, în ciuda tuturor încercărilor de a negocia o încetare a focului, nu a existat niciun acord comun în acest sens, motiv pentru care, armata Rusiei a revenit cu atacuri din ce în ce mai agresive, omorând mulți civili din Ucraina.

După participarea la Forumul Economic Mondial, ministrul ucrainean de Externe a fost întrebat de momentul în care crede că Rusia va accepta încetarea focului. Dmitro Kuleba a explicat că singura variantă pe care o vede este aceea ca Vladimir Putin să fie la un pas de înfrângere, ceea ce ar putea influența negocierile.

„Suntem de acord că o încetare a focului este necesară, dar vă garantez 100% că atunci când Rusia va fi de acord cu o încetare a focului, va fi momentul în care va fi la un pas de înfrângerea sa în război. Şi vor fi de acord cu încetarea focului cu singurul scop de a scăpa de înfrângere, iar înainte de asta războiul va continua”, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Kuleba preconizează înfrângerea Rusiei

Minisitrul ucrainean de Externe a mulțumit tuturor țărilor care i-au oferit susținere Ucrainei în acest război și care fac eforturi să rezolve acest conflict pe cale diplomatică. Cu toate acestea, oficialul susține că Vladimir Putin nu acordă atenție diplomației, focusându-se pe partea de război. Chiar și așa, Dmitro Kuleba nu vede șanse ca Rusia să învingă Ucraina, având în vedere rezultatelor slabe de pe câmpul de luptă, dar și a strategiei de pacificare pe care acesta o pregătește încă din 2014.

De asemenea, Dmitri Kuleba a acuzat NATO în cadrul Forumului Economic Mondial, susținând că nu face niciun efort împotriva invaziei asupra Ucrainei, în timp ce Uniunea Europeană este lăudată pentru ideile „revoluționare” pe care le-a avut.

„ Noi vedem NATO ca pe o alinaţă, ca pe o instituţie dată la o parte şi care nu face strict nimic”, a transmis şeful diplomaţiei ucrainene la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos.

Kuleba a adăugat că, la începutul invaziei, la 24 februarie, NATO era văzută de către ucraineni ca ”o putere”, iar UE ca o instituţie care nu făcea decât ”să-şi exprime îngrjorările, dar războiul a făcut măştile să cadă. Am văzut decizii revoluţionare luate de către Uniunea Europeană, pe care (europenii) înşişi nu se aşteptau să le ia”, a transmis oficialul ucrainean.