13 oct. 2023 | 21:26

Când trebuie să scoți ceapa din grădină pentru iarnă. Este cel mai bun moment

Diverse
Când trebuie să scoți ceapa din grădină pentru iarnă. Este cel mai bun moment

Foarte mulți români preferă să consume legume din propria grădină. Însă, uneori, aceștia întâmpină o serie de provocări. Spre exemplu, multe persoane au întrebări vis-a-vis de perioada în care trebuie scoasă ceapa. Iată ce spun grădinarii experimentați! Acesta este cel mai bun moment.

Factorii care influențează recoltarea cepei

Recoltarea cepei este un proces mai complex decât pare. Acesta este influențat de o mulțime de factori. Printre aceștia se numără tipul de ceapă, condițiile climatice locale dar și preferințele personale. Însă, oricât de complicat ar putea părea procesul, efortul va merita.

Citește și: Cum poți să tai ceapă fără să plângi. Trucul extrem de simplu pe care e bine să-l știi

Când trebuie să scoți ceapa din grădină?

Legumele au nevoie de foarte multă atenție. Nici ceapa  nu face rabat de la această regulă. Când se apropie perioada de recoltare trebuie să observați cu atenție bulbii. Când aceștia sunt fermi și încep să se usuce, însemană că ceapa poate fi recoltată.

Citește și: Ce este interzis să plantezi lângă ceapă în curte. Se va strica recolta

Semnele care indică că ceapa este gata de recoltat

Un alt semn că ceapa este gata de recoltat este reprezentat și de frunzele maronii. Când aceasta prezintă aceste semne, atunci puteți să o recoltați.Grădinarii vă sfătuiesc să recoltați ceapa într-o zi uscată și însorită. Este necesar ca solul să fie uscat. În acest fel, calitatea cepei nu va fi afectată.

De asemenea, este indicat să nu vă folosiți de o sapă, în momentul în care scoateți ceapa din grădină. O puteți smulge din sol. Dacă nu reușiți, puteți apela la ajutorul unei lopeți. După ce ați scos ceapa este recomandat să o lăsați minim o zi pe sol pentru a se usca. Când timpul a trecut, puteți scutura cepele de pământ și ulterior să le tăiați tulpina.

Lăsați ceapa să se usuce într-un loc aerisit și umbros. Puteți pune ceapa în pivniță sau în cămară, abia în momentul în care stratul acesteia devine ușor uscat și cartonat la atingere. Pentru a vă bucura mai mult timp de ceapă, puteți să o puneți în saci de iută sau în recipientele care au aerisire. În caz contrar, aceasta riscă să se strice, iar toată munca voastră va fi de prisos. Dacă veți cont de aceste recomandări, vă veți putea mai mult timp de ceapă.

Citește și: Ceapa putrezește în grădină? Ce trebuie să faci neapărat

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care i-a mărit averea
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
OBLIGATORIU pentru cei care au casă la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta
Capital.ro
Alimentul care trebuie consumat imediat după masa de Paște. Tudor Ciuhodaru: ”Facilitează digestia! Crud, nu din conservă!”
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro