Gospodinele știu că unul dintre preparatele care necesită atenție este bulionul. În general, bulionul este folosit la diverse mâncăruri, de la ciorbă până la tocană. Bulionul nu poate fi făcut fără conservant, însă este foarte important să știi când să îl pui.
Bulionul necesită timp, iar bucătăresele știu cel mai bine cât se chinuie pentru a-l face bun și rezistent pentru lunile friguroase.
Deși pare foarte ușor de preparat, este nevoie de o singură greșeală ca să îi strici gustul. Conservantul adăugat greșit poate distruge kilogramele întregi de roșii pe care abia ce le-ai preparat pentru bulion.
Bulionul de roșii este ideal pentru diversele preparate pe care femeile le gătesc în oricare anotimp.
Dacă nu ai încercat niciodată să faci propriul bulion acasă, ei bine, acum este momentul să știi care e cea mai mare greșeală atunci când sosul este preparat.
Citește și: De ce să presari cenușă peste roșiile din grădina ta, de fapt. Trucul genial pentru vară
Mai întâi, spală bine roșiile, apoi curăță-le de cotor și taie-le în bucăți potrivite.
Roșiile se pun într-o oală și se zdrobesc cu mâinile, ori poți folosi un instrument special.
Apoi, se pun la fiert pentru 30 de minute, nu uita să amesteci din când în când. Pentru următorul pas ai nevoie de o sită pentru a separa sucul de coajă și de semințe.
Sucul de roșii se pune din nou la fiert, alături de un ardei gras întreg ca să îi dea un gust bun.
După care, condimentează cu sare, piper negru boabe, foi de dafin și zahăr și lasă la fiert pentru oră. Nu uita să amesteci din când în când, ca să nu se lipească de oală.
Abia după ce bulionul a fiert se pune și conservantul. Bucătăresele obișnuiesc să facă greșeala de a pune conservantul imediat după condimente, lucru deloc recomandat.
După ce ai adăugat și conservantul, se pune bulionul fierbinte în sticlele spălate, apoi se învelesc în prosoape și se lasă așa până următoarea zi.
Dacă urmezi acești pași, sigur nu vei da greș!
Te-ar putea interesa și: A pus bicarbonat de sodiu pe roșiile din grădină și le-a lăsat așa câteva zile. E un truc genial