Codul Rutier presupune ca oice participant la trafic, mai ales șoferii să respecte un set de reguli. Atunci când un șofer încalcă aceste reguli riscă amenzi, dar și suspendarea carnetului de conducere.
Cum poți rămâne fără carnetul de conducere
În cadrul Codului Rutier, laalineatul 1 al articolului 114 , sunt explicate clar care sunt infracțiunile în urma cărora un șofer poate deveni pieton. Prin aceste reglementări li se suspendă și carnetul de conducere. Multe dintre aceste nereguli sunt aproape la ordinea zilei. De cele mai multe ori polițiștii sunt obligați să suspende carnetele de conducere, în urma unor astfel de infracțiuni. Mai ales acum, în această perioadă, controlale Poliției Rutiere sunt din ce în ce mai intensificate, așa că va trebuie să aveți mare grijă când plecați la drum.
7 motive care te lasă pieton
În rândurile ce urmează vă prezentăm șapte motive pentru care ați putea rămâne pieton și cu carnetul de conducere suspendat.
Codul Rutier 2020 vine cu noi reglementări
- Conducerea unui vehicul, deși titularului i-a fost suspendat dreptul de a conduce;
- Participarea la sau organizarea de curse neautorizate de mașini sau de animale, desfășurate pe drumurile publice;
- Titularul permisului refuză, se împotrivește sau se sustrage de la recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei sau a stării de intoxicație cauzată de consumul de stupefiante ori medicamente cu efecte similare;
- Titularul permisului consumă, după producerea unui accident cu victime și înainte de recoltarea probelor biologice, alcool, substanțe stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
- Permisul de conducere se anulează și dacă părăsește locul unui accident de circulație în urma căruia a rezultat uciderea sau rănirea unei persoane. Aceeași sancțiune se aplică și dacă șoferul implicat într-un accident soldat cu victime modifică sau șterge urmele accidentului.
- Anularea permisului poate fi dispusă și pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, dacă șoferul are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
- În plus, permisul poate fi anulat și dacă titularul său conduce un vehicul necorespunzător categoriei pentru care deține permis.
Citiți restul pe stiridinlume.ro