Când te vor proteja anticorpii din vaccin, de fapt. Virgil Musta a decis să spună adevărul

Când te vor proteja anticorpii din vaccin, de fapt. Virgil Musta a decis să spună adevărul
Virgil Musta, despre anticorpii din vaccin

Azi, medicul Virgil Musta a vorbit la Digi 24 despre un studiu făcut la spitalul din Timișoara, după vaccinare. Medicul a declarat că anticorpii după vaccin ajung la un nivel suficient de mare de protecție în cea de-a treia săptămână după prima doză.

Când te vor proteja anticorpii din vaccin, de fapt

”Avem deja studiul făcut pe 200 de persoane care arată că toți medicii și personalul medical care s-au vaccinat, cu excepția unei singure persoane, au făcut titru de anticorpi protectori. Mai mult de jumătate au titru înalt protector. Titrul protector capătă o valoare bună de abia după a doua doză de vaccin”, a declarat medicul Virgil Musta.

Potrivit spuselor lui, între prima și a doua doză de vaccin nivelul de protecție depinde de perioada care a trecut de la prima doză:

”Așa se explică și situația în care facem boala după prima doză, pentru că noi începem să facem anticorpi de abia de la a doua săptămână și studiul nostru a arătat că ajungem la un titru protector în 40% din cazuri la a treia săptămână după prima doză”, a mai spus medicul Virgil Musta.

Ce a spus Virgil Musta

Întrebat și care este nivelul de anticorpi după prima doză de vacin și unde se ajunge după rapel, acesta a afirmat că nivelul de anticorpi a fost în jur de 100, până la 200 după prima doză, acesta fiind considerat de către medici ”posibil de protecție”. La a doua doză de vaccin, 60% din personal a făcut peste 400 de unități, în timp ce un număr mic de personal a rămas la un titru între 200 și 400. În plus, studiul a mai indicat că nu toți cei care au trecut prin boală au dezvoltat anticorpi.

”Am avut persoane care aveau boala dvedită, forme ușoare, și care am constatat că nu au făcut anticorpi. Se pare că formele severe fac imunitate mai bună decât formele ușoare”, a mai spus Virgil Musta.

Virgil Musta a mai declarat că acesta este și motivul pentru care este recomandabil ca toate persoanele să facă vaccinul, indiferent dacă au făcut boala sau nu.

Întrebat și în cât timp dispar acei anticorpi care apar după boală, medicul a spus că în general cam în două-trei luni. Mai mult, majoritatea persoanelor nu vor face anticorpi împotriva Spike-ului viral, ci de alt tip:

”Sunt niște markeri, de fapt care arată că au trecut prin infecție, dar anticorpii nu sunt și cei care te protejează. Există riscul să credem că suntem protejați și să nu avem, de fapt, suficienți anticorpi protectori”.

Urmăriți Playtech.ro și pe