Când se va termina războiul din Ucraina. Anunțul așteptat de toată lumea a fost făcut de omul lui Zelenski

Când se va termina războiul din Ucraina. Anunțul așteptat de toată lumea a fost făcut de omul lui Zelenski
Mihailo Podoliak, consilier prezidențial

Consilierul prezidențial, Mihailo Podoliak, este unul dintre oamenii de încredere ai președintelui ucrainean. Acesta a oferit pe tot parcursul războiului informații prețioase privind situația de pe frontul de luptă, cât și despre tensiunile apărute în urma amenințărilor repetate lansate de Rusia. În urmă cu puțin timp, oficialul a oferit una dintre cele mai așteptate infirmații pentru aceste vremuri greu încercate, mai exact, despre momentul când se va sfârși războiul.

Cum vede Mihailo Podoliak desfășurarea războiului

Multă lume ar putea fi sceptică la o asemenea previziune, mai ales că evenimentele de pe câmpul de luptă sunt imprevizibile, iar agresiunile venite din partea Rusiei nu par să se oprească.

Cu toate acestea, Mihailo Podoliak, a postat un videoclip în care dezvăluie pas cu pas modul în care ar trebui să se desfășoare evenimentele, astfel încât, Ucraina să obțină victorie totală împotriva Rusiei, iar războiul să se finalizeze cu recuperarea tuturor teritoriilor ocupate ilegal de ruși.

Pentru ca lucrurile să se desfășoare conform previziunilor, Ucraina are nevoie de susținere din partea Occidentului, iar aici evoluția armatei ucrainene depinde cantitatea și tipul de arme pe care soldații îl au la dispoziție pentru a lupta împotriva rușilor.

Ucraina, aproape de finalul războiului?

De asemenea, pentru o victorie a Ucrainei și un final al războiului este nevoie de căderea Luganskului sau a Donețkului, lucru care va demoraliza armata rusă. După aceste evenimente majore, războiul ar urma să se finalizeze în trei luni.

„Acum, când vorbim despre când s-ar putea termina războiul, prima componentă este numărul vehiculelor de luptă și numărul de proiectile. A doua componentă este căderea oricăruia dintre aceste două orașe: Lugansk sau Donețk (controlate în prezent de ruși – n.r.).

Acest lucru va demoraliza complet tot ce a mai rămas din Rusia, tot de ce se mai agață și, într-un final, se va prăbuși. Iar apoi, după căderea Luganskului sau a Donețkului, vă pot spune că în trei luni, trei luni și jumătate, războiul se va termina în sfârșit, cu teritoriile Ucrainei complet eliberate, în interiorul granițelor recunoscute internațional în 1991”, a declarat consilierul prezidențial Mihailo Podoliak într-un mesaj video, potrivit Wartranslated.com.

Urmărește imaginile video:

Zelensky’s Advisor, Mykhailo Podolyak, voices an opinion that the war will end within 3 – 3.5 months after the fall of either Donetsk and Luhansk, which will lead to complete demoralisation of the RF. The whole territory of Ukraine as of 1991 will be liberated. pic.twitter.com/5D8Uizs99G

Țările pe care se bazează Ucraina

În urma organizării referendumurilor false de către Rusia, Volodimir Zelenski a cerut măsuri mai aspre pentru Rusia, negociind cu partenerii occidental măsurile și ajutorul de care Ucraina va avea nevoie. Printre țările care și-au exprimat ajutorul se numără SUA, Turcia, Germania, Marea Britanie.

De asemenea, Zelenski a transmis un mesaj, miercuri noapte, prin care avertizează Rusia că nu va ceda cu niciun preț teritoriile Ucrainei ocupate în mod agresiv.

„Dacă cineva din Rusia crede că poate ‘scăpa’ cu tot ce face pe teritoriul ocupat, dacă cineva din Rusia speră că lumea îşi va abandona propriile valori, speriaţi de un alt anunţ rusesc de anexare, se înşală.

Fiecare pas ulterior de escaladare a ocupantului nu face decât să confirme faptul că lumea trebuie să acţioneze şi mai dur„, a avertizat Zelenski.