Când se ridică restricția de circulație între 23:00-5:00. Ce localuri sunt deschise până la ora 23, de fapt

Când se ridică restricția de circulație între 23:00-5:00. Ce localuri sunt deschise până la ora 23, de fapt
Ce localuri sunt deschise pana la ora 23:00

Traian Berbeceanu, Prefectul Capitalei a afirmat că o să acorde atenție mare respectării măsurilor în baza cărora Comitetul Municipal al Situațiilor de Urgență a decis să redeschidă încă de luni, 25 ianuarie 2021, restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri la 30% din capacitatea lor.

Când se ridică restricția de circulație între 23:00-5:00

“Lumea trebuie să înţeleagă că decizia noastră vine în conformitate cu legea. Există prevederile şi anexele Hotărârilor de Guvern prin care a fost promulgată starea de alertă în România care stipulează clar condiţiile şi criteriile în baza cărora se pot lua la nivel local măsuri în funcţie de pragul de infectare al populaţiei. Ca atare, Bucureştiul înregistrând o scădere sub trei la mie, suntem obligaţi prin lege să luăm anumite decizii. După cum, dacă va fi cazul şi în viitor vom reveni la alte praguri, pe care nu ni le dorim, vom aplica iar legea”, a spus pentru impact.ro Traian Berbeceanu.

”Am cerut colaborarea forţelor de poliţie, atât cele naţionale, cât şi locale, pentru respectarea măsurilor de protecție”.

El a mai spus că “va trata cu o grijă specială” redeschiderea restaurantelor, barurilor, cinematografelor, teatrelor şi sălilor de jocuri, cerându-le tuturor respectarea cu sfinţenie a măsurilor de protecţie decise:

”Am cerut și colaborarea forţelor de poliţie, atât cele naţionale, cât şi locale”.

Ce spune Traian Berbeceanu

Tot Traian Berbeceanu a mai spus că decizia Comitetului Municipiului București pentri Situații de Urgență nu poate să modifice decizii ale Executivului, astfel că tot ce se va redeschide de luni o să funcționeze numai între orele 6.00 și 21:00, deoarece până în data de 12 februarie există în vigoare decizia guvernamentală în ce privește interdicția circulației între orele 23:00 și 5:00, excepție făcând cazurile deja cunoscute. Unica excepție este în cazul restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, care este permisă fără să se depășească capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6:00-23:00.

”Nu aveam cum să luăm altă decizie”

Traian Berbeceanu a mai spus că a vorbit personal cu Vlad Voiculescu, Minstrul Sănătății, cel care a trimis vinerea trecută Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență o scrisoare prin care cerea să nu se treacă la relaxarea anumitor măsuri de combatere a pandemiei.

“Nu aveam cum să luăm o altă decizie, fără a fi încălcat legea. Am discutat telefonic cu ministrul Vlad Voiculescu pe acest subiect, fiindcă lumea nu trebuie să înţeleagă altceva decât că este vorba despre lege, iar nu despre mai ştiu eu ce contre între oficiali. Nici vorbă despre aşa ceva. Ne respectăm munca şi deciziile fiecăruia! Şi eu sunt la fel de îngrijorat ca şi alţii legat de ce se întâmplă, inclusiv în povestea cazurilor cu bucureştenii infectaţi cu noua tulpină de COVID descoperită în Marea Britanie şi care a ajuns şi la noi. Iată de ce le cer tuturor atenţie şi respectarea măsurilor pe care le ştim deja cu toţii!”, a mai adăugat prefectul.

Traian Berbeceanu a mai spus că o să își facă vaccinul anti-covid atunci când angajații Instituției Prefectului o să fie programați pentru asta:

“Am precizat mereu că voi face acest lucru şi chiar dacă am trecut deja prin această boală îmi voi aştepta liniştit rândul la vaccinare, atunci când va fi cazul”.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât, în anumite condiții, relaxarea aunimitor măsuri în domeniul HoReCa, dar și în domeniul cultural, divertisment recreativ, începând cu data de 25.01.2021, ora 00:00, condiția fiind menținerea ratei de incidență sub 3 la mia de locuitori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI