Dacă tu sau un membru al familiei tale este fan al ciorbei, cu siguranță obișnuiești să prepari acasă acest fel de mâncare. Există multe secrete pentru a obține un preparat delicios, unul dintre ele având legătură cu momentul în care adaugi verdeața în ciorbă. Cum trebuie să procedezi, de fapt.
În esență, pentru a prepara o ciorbă bună, ai nevoie de un aragaz, o oală, apă și câteva ingrediente. Dar ce face într-adevăr acest fel de mâncare să fie delicios? Există numeroase trucuri pentru a găti o ciorbă bună la gust, despre care sigur ai auzit și tu. Îți vom prezenta câteva și în materialul de astăzi.
Pentru o ciorbă delicioasă, încearcă să folosești, în primul rând, o bază obținută de tine, acasă. De exemplu, poți fierbe carnea de pui și să folosești supa de la carne pentru a fierbe legumele în ea. Dacă folosești bulion, optează mai degrabă pentru cel preparat acasă decât pentru cel din comerț.
Citește și: Ce verdeață se pune la ciorba de fasole. Secretul pentru un gust ca în copilărie
Când tai legumele și carnea pentru ciorbă, ia în considerare cam câtă cantitate intră într-o lingură. Dacă vrei să gătești o mâncare consistentă, vei dori ca toate ingredientele să fie bine tocate și în același timp ușor de adunat cu lingura și de mâncat ulterior.
Toate ingredientele trebuie bine tocate, nu doar legumele tari, precum morcovii. Inclusiv verdeața trebuie spălată și tăiată mărunt cu un cuțit bine ascuțit, pentru a nu te chinui în timpul gătitului.
Și fiindcă a venit vorba despre verdeață, unul dintre secretele unei ciorbe delicioase constă în momentul în care alegi să adaugi verdeața în ciorbă. Poate fi vorba despre pătrunjel, leuștean sau alte ierburi aromatice preferate de gospodine.
Dacă folosești verdeața doar pentru culoarea ciorbei sau pur și simplu ca un alt ingredient în mâncare, atunci o poți adăuga în oală cu 10-13 minute înainte de a stinge focul. Dacă vrei însă să folosești verdeața pentru aroma ciorbei, este bine să o pui în mâncare abia după ce ai închis flacăra.
Citește și: Trucul genial prin care pătrunjelul și mărarul își păstrează prospețimea. Cum trebuie depozitate în frigider
Un alt secret al unei ciorbe delicioase are legătură cu intensitatea focului de la aragaz. Multe gospodine obișnuiesc să lase flacăra la mediu pe toată durata preparării ciorbei, însă este greșit. După ce ai adăugat toate legumele și restul ingredientelor în mâncare, redu flacăra la intensitate mică.
Lasă ciorba să fiarbă la temperatură mai mică decât la început, după ce ai adăugat legumele în ea. Dacă fierbi ciorba la flacără prea mare, ingredientele ar putea să devină mult prea moi, carnea s-ar putea întări și unele produse adăugate în mâncare se vor descompune.