Temperaturile reci au venit din nou în prim-plan, iar cei mai mulți români își doresc să consume preparate calde. Majoritatea gospodinelor se conformează și pregătesc ciorbe și supe. Printre preferatele pofticioșilor de la masă se regăsește supa de pui cu fidea, care se gătește rapid și este delicioasă și plină de vitamine. De asemenea, rețeta oferă confort tuturor în perioada aceasta a anului. Cu toate astea, puține doamne știu cum să o gătească exact ca la carte.
Majoritatea oamenilor își schimbă dieta alimentară și preferințele culinare în funcție de sezon. Iată că după gradele multe indicate de termometru în ultimele săptămâni, iarna s-a întors.
Foarte multe persoane preferă ca în anotimpul rece să consume ciorbe sau supe, iar printre favorite se numără supa de pui cu fidea. Rețeta este adorată de copii și de adulți, se pregătește ușor, este delicioasă și plină de vitamine.
Cu toate că gospodinele o prepară des, unele dintre ele nu știu cum se face ca la carte și nu respectă regulile de bază. Bucătarii profesioniști știu că există totuși un timp potrivit pentru ca fideaua să ajungă în zeama de pe foc.
fidea
câteva fire pătrunjel
1/2 praz
1 felie de ţelină
1 rădăcină pătrunjel
1 morcov
1 piept de pui
sare după gust
Supa de pui este ideală pentru o vreme răcoroasă, fiind aleasă de cele mai multe mămici de-a lungul timpului. De asemenea, ea este considerată și un remediu pentru răceala din perioada rece. Deși se face foarte simplu, există câteva doamne care pot face greșeli uriașe în timpul procesului.
Regula pe care trebuie să o cunoști are legătură cu fideaua, care se pune mereu la jumătatea fierberii, după ce toate legumele și carnea sunt adăugate în zeamă. Fierbe puiul și spumează carnea, ulterior adaugă rădăcina de pătrunjel, morcovul și prazul, iar mai apoi așteaptă ca și acestea să fie făcute.
Scoate totul din zeama fierbinte și începe să tai alimentele în bucăți mici sau rondele, după preferințe. Adaugă totul în supa curată obținută care se mai numește și stoc, iar abia apoi pune și fideaua care trebuie să nu aibă făină pe ea.
În cazul în care are multă făină, este recomandat să clătești pastele pentru ca supa ta să nu fie foarte groasă la final. Așteaptă ca aceasta să se facă, ulterior lasă zeama să se odihnească pentru 7 minute și este gata de servit. Poftă bună!